Import auto bespaart autobezitter duizenden euro’s

Foto: Pixabay

Autorijden is een dure aangelegenheid in Nederland. Het is dan ook niet gek dat de verkoop van tweedehands auto’s enorm is gestegen. Om nog goedkoper uit te zijn, importeren steeds meer Nederlanders een auto uit het buitenland. Sterker nog, volgens Dennis de Groot van Easy Import was afgelopen jaar een opmerkelijk goed jaar op het gebied van auto import.

“Een auto uit het buitenland importeren kent veel voordelen, waarvan het prijsverschil het grootste voordeel is. Soms kan je wel duizenden euro’s besparen doordat er geen tussenhandel tussen zit. We verkopen vooral veel jong gebruikte auto’s, voertuigen die tussen een half jaar en twee jaar oud zijn, en het dure segment. Dat komt omdat het het voordeligst is om deze auto’s uit het buitenland te importeren.” De prijs is echter niet de enige reden dat steeds meer mensen hun weg naar het buitenland weten te vinden, waarbij Duitsland veruit het meest populaire importland is.

Voor een klassieke Porsche moet je in Amerika zijn

Het aanbod is vele malen groter in het buitenland, zo stelt Dennis van Easy Import. “We hebben bijvoorbeeld net vrij nieuwe BMW 435-i’s binnengekregen. Die zijn in Nederland op zich wel te vinden, maar niet zo rijk uitgevoerd en voor de prijzen waarvoor wij ze kunnen importeren.” Wil je dus net even wat anders dan je buurman, dan moet je toch echt de grens over. Naast Duitsland hebben ook de Verenigde Staten en Japan veel moois en anders te bieden. Voor een cabrio moet je bijvoorbeeld niet in Nederland zijn, die is hier bijna niet te krijgen. En een klassieke Porsche? Dan moet je toch echt in Amerika zijn.”

Steeds meer particulieren weten hun weg naar het grote aanbod aan voordelige importauto’s te vinden. Duitsland kent, zoals je al hebt kunnen lezen, een mooi aanbod aan auto’s met gewilde opties. “Tachtig procent van wat wij importen komt uit Duitsland, ook auto’s tot drie jaar oud, met een goede garantie. Ik zie geen reden meer om je auto bij een dealer in Nederland te kopen.” En hoe zit het dan met de BPM, de belasting voor personenauto’s en motorrijtuigen; een veel gestelde vraag. Is dat niet ingewikkeld? Volgens Dennis verdient het inschakelen van hulp van een expert zich vaak meer dan terug, want een juiste BPM berekening die geaccepteerd wordt door de belastingdienst en ook nog eens de laagst mogelijke uitkomst geeft, is niet zo eenvoudig. “Wij bieden vooraf een gratis kostenberekening aan waarin we ook de BPM berekenen, zodat de consument een goed beeld krijgt.”

“Iedereen kan dit traject doen, zowel particulier als zakelijk. Een auto importeren is voor iedereen bereikbaar, tegen verschillende prijzen.” Tijd voor een nieuwe auto? Een kijkje over de grens is dus meer dan de moeite waard.