Maak kans op een van de zes meest onmisbare fashionitems van dit jaar

Foto: Il Dolce

Over kledingsmaak valt niet te twisten, maar één ding staat vast: modetrends komen en gaan. Wil jij er onweerstaanbaar fashionable bij lopen dit jaar? Nieuws.nl heeft de aankomende trends opgespoord met behulp van een aantal deskundigen uit de modewereld. En goed nieuws: de items zijn stuk voor stuk te winnen!

‘Hoe uitbundiger, hoe beter’ is de boodschap achter de modetrends van 2017. Dit jaar is geen combinatie te gek; mix and match er maar op los. Ontdek hieronder met welke kleding en accessoires jij de (fashion)show kan stelen.

Vrolijke en kleurrijke bloemenprintjes

Iets wat we ook veel gaan tegenkomen zijn vrolijke en kleurrijke bloemenprintjes. De zogenoemde ‘floral print’ trend ontstond afgelopen jaar en is nog flink in ontwikkeling. “De bloemenprints zijn helemaal in, deze trend zie je ook bij grote namen als Gucci en Chanel”, vertelt Berry Tielens, directeur van het kledingmerk Stroke Amsterdam. “Iedere vrouw straalt dankzij heldere en fleurige kleuren. Het is een absolute musthave, zeker voor in de zomer.”

Stroke Amsterdam

Frisse en vrouwelijke geur

Parfum kan evenveel over je zeggen als kleding dat kan doen. Een luchtje dat in je kast niet mag ontbreken is het geurtje van Mart Visser. De modewerper werkte voor deze geur samen met de beste Zuid-Franse parfumeurs die onder meer ook tekenden voor klassiekers van Hermès, Rochas en Dior. Mart Visser Eau de Parfum kun je omschrijven als een frisse en ontzettend vrouwelijke geur. De geur heeft een topnoot van citrus, citroen en mandarijn. In het hart komt oranjebloesem en jasmijn samen om vervolgens uit te komen bij een basis van saffraan, patchouli, witte musk en myrre.

Mark Visser

High wasted is high fashion

Vorig jaar hebben we ze al regelmatig gezien, maar deze trend neemt in het voorjaar van 2017 nog even een eindsprint: de croptops. Onze buiken verdienen het weer om te schitteren in het daglicht. Wat is nou de juiste broek voor onder dit populaire kledingstuk, waar ook nog eens je lichaam het best in uitkomt? “De high wasted jeans, deze staat niet alleen het mooist onder croptops, maar is ook prachtig in combinatie met een lange blouse of wijde trui. Bovendien mag de taille van de vrouw aankomend seizoen wel wat extra getoond worden”, vertelt Barbara Brasz van het modemerk Corel Amsterdam.

Corel Amsterdam

Speelse printjes en gewaagde combinaties

De afgelopen jaren moesten alle outfits zo strak en stylish mogelijk zijn. Dit jaar mogen we echter weer uitpakken met opvallende kleding, speelse printjes en gewaagde combinaties. Denk aan bloemenprints, strepen, spannende grafische prints of een shirt vol met visjes; hoe gekker, hoe beter. Er is echt sprake van een vrolijke mix and match.

A Fish Named Fred

Multifunctionele en stijlvolle jeans

De high rise spijkerbroek met dubbele tailleband is dé jeanstrend van 2017. Jana Grob, general manager van Il Dolce, een van oorsprong succesvol dames jeanslabel: “Bij een broek met een hoger model is het belangrijk dat de verhoudingen nog helemaal kloppen. Niet dat bijvoorbeeld je kontzakken heel hoog op je billen zitten. De oplossing hiervoor is een jeans met een dubbele tailleband. Bovendien is deze broek multifunctioneel: je kunt het niet alleen dragen als een hoog model, maar ook doen overkomen dat het een laag model is, door je blouse over je broek heen te laten vallen.”

Il Dolce

Sportief op en top

Steeds vaker zie je dat sportkleding gewoon overdag wordt gedragen. ”Sportkleding is hot en gaat nu nog verder dan het dragen van je sportbroek overdag. Deze sportieve kledingstukken zien we het liefst met een retro streep aan de zijkant, zoals we al eerder voorbij zagen komen op de catwalk bij onder meer Proenza Schouler, Miu Miu en Louis Vuitton”, vertelt brand manager Cécile van Maasakkers van het kledingmerk Tramontana. Een voorbeeld hiervan is onderstaande jurk; een perfecte combinatie tussen sportief en vrouwelijk.

Tramontana

Winnen

Wil je er modieus bijlopen en word je enthousiast van bovenstaande mode-items? Goed nieuws! De komende zes dagen verloten we iedere dag via onze Facebookpagina een item!