Harry Potter The Exhibition komt naar Utrecht

Foto: Facebook Harry Potter: The Exhibition - The Netherlands

Ooit ervan gedroomd om rond te lopen in Zweinstein en even bij te komen in de grote stoel van Hagrid? Bezoek dan binnenkort de reizende tentoonstelling Harry Potter The Exhibition en waan je in zijn magische wereld. De expositie is in de meest centrale stad van Nederland: Utrecht.

De expositie of de magische wereld van Harry Potter ging in 2009 in Chicago in première. Daarna heeft de tentoonstelling zijn weg gevolgd naar Seattle, New York, Sydney, Tokio, Shanghai en Brussel. Nu is Nederland aan de beurt: expelliarmus Utrecht! Vanaf zaterdag 11 februari is Harry Potter The Exhibition te zien naast CineMec in de Leidsche Rijn.

Kijk in de wereld van Harry

Ruim vier miljoen Harry Potter fans hebben tot nu toe een bezoekje gebracht aan de tentoonstelling. Dat is geen verrassing, want je krijgt de kans om werkelijk rond te kijken in de wereld van Harry. Zo kun je onder andere dankzij de befaamde sorteerhoed ontdekken of je bij Griffioendor, Zwadderich, Ravenklauw of Huffelpuf hoort, een slurk gooien in de Zwerkbal zone, de decors van geliefde filmscènes bewonderen en het vakmanschap leren kennen achter de authentieke rekwisieten en kostuums uit de films. Meer informatie over onder andere tickets, openingstijden en de programma’s vind je hier.

Voor de bikkelharde fans onder ons is er nog meer goed nieuws: Harry Potter The Exhibition is op zoek naar speaking hosts en tentoonstelling medewerkers. Je kunt dan als één van de allereersten de expositie bekijken. Bovendien word je er ook nog zelf onderdeel ervan. Enthousiast? Klik dan hier voor de vacature en solliciteer!