Lever jouw kerstboom in voor de dieren van DierenPark Amersfoort

Foto: DierenPark Amersfoort

De feestdagen zijn achter de rug en het is tijd om de kerstboom de deur uit te doen. Weggooien is niet nodig: in DierenPark Amersfoort weten de chimpansees, olifanten, tijgers, kamelen en beren wel raad met de bomen. Zondag 8 januari kan iedereen zijn onbehandelde kerstboom bij het park inleveren voor de dierenbewoners.

Bij aankomst kunnen de bezoekers kiezen aan welk dier zij hun kerstboom willen afstaan. “De dieren gebruiken de kerstbomen om mee te spelen en de hun nagels aan te slijpen”, vertelt hoofddierverzorger Willem Verdonck. “Gedurende de dag zullen wij de bomen aan de verschillende dieren geven.”

De Amersfoortse dierentuin biedt de dierenbewoners kerstbomen aan als een vorm van verrijking om het natuurlijke gedrag van de dieren te stimuleren. “De dierverzorgers letten = er uiteraard wel op dat het onbehandelde bomen zijn. Bomen met nepsneeuw of brandwerend materiaal kunnen niet worden ingeleverd”, vertelt de hoofdverzorger. “Ook mogen er geen versieringen, spijkers of andere onnatuurlijke materialen in de boom zitten.” Als bedankje krijgen de bezoekers op de dag van de inzameling per kerstboom € 5 korting op de toegangsprijs van DierenPark Amersfoort.