Deze boekverfilmingen komen in 2017 uit

Foto: Before I Fall

De komende maanden kunnen we weer een hoop boekverfilmingen verwachten. Zo zullen de boeken van onder andere Niki Smit, Lauren Kate en Dave Eggers op het witte doek verschijnen.

Fifty Shades Darker – E.L James

Jamie Dornan en Dakota Johnson zijn terug als Christian Grey en Anastasia Steele.
Fifty Shades Darker is een vervolg op het eerste deel Fifty Shades of Grey. De film draait vanaf 9 februari in de bioscoop.

Before I fall – Lauren Oliver

In de film Before I fall vertolkt Zoey Deutch de rol van tiener Samantha, die op een vrijdagavond omkomt bij een auto-ongeluk. Ondanks dat ze overleden is, wordt ze de volgende dag gewoon wakker en is het wéér vrijdag. De film is vanaf 27 april april te zien in de bioscoop.

The Circle – Dave Eggers

Mae Holland, gespeeld door Emma Watson, wordt ingehuurd voor een functie bij het internetbedrijf The Circle. Een bedrijf dat werkt met persoonlijke data van klanten, zodat zij een volledige eigen online identiteit krijgen. Al snel komt Mae erachter dat niets is wat het lijkt en dat het bedrijf haar medewerkers scherp in de gaten houdt. The Circle draait vanaf 11 mei in de bioscoop.

Everything Everything – Nicola Yoon

Madeline, gespeeld door Amandla Stenberg, is allergisch voor de wereld. Door haar ziekte is ze al zeventien jaar niet buiten geweest en heeft ze alleen contact met haar moeder en verpleegster tot er een nieuwe jongen naast haar komt wonen. Madeline en haar buurjongen krijgen online contact, maar al gauw is dit niet meer genoeg voor hen. Er is nog geen trailer online, maar het is al wel bekend dat de film 29 juni uitkomt in Nederland.

100% Coco – Niki Smit

Dit jaar komt er ook een boekverfilming van eigen bodem uit. Nola Kemper heeft de hoofdrol weten te bemachtigen van de dertienjarige Coco. Coco is gek op mode en draagt haar eigen excentrieke stijl waardoor ze gepest wordt op school. Anoniem houdt ze een modeblog bij als de ‘Style Tiger’, waar iedereen fan van is. De film draait vanaf 13 juli in de bioscoop.

Fallen – Lauren Kate

Lucinda Price, gespeeld door Addison Timlin, belandt op reform school Sword and Cross nadat ze de schuld krijgt van de dood van een jongen. Op de school waar mobieltjes verboden zijn en camera’s elke beweging waarnemen wordt Lucinda verlieft op Luce Price waarvan ze zweert dat ze hem wel eens eerder heeft gezien. Daniel laat heel duidelijk merken dat hij niets met Luce te maken wil hebben, maar ze kan hem niet negeren. Fallen draait 31 december in de bioscoop.