Allereerste avocadorestaurant van Europa opent haar deuren in Amsterdam

Foto: Colette Dike - Fooddeco

Avocadofans opgelet: in februari 2017 komt er een heus avocado restaurant in de Amsterdamse Pijp, genaamd ‘The Avocado Show’. De menukaart zal rijkelijk gevuld worden met heerlijke gerechten, geheel geïnspireerd op de gezonde, groene vrucht. Holy guacamole!

Het idee voor The Avocado Show is volgens medeoprichter Ron Simpson meer dan alleen een gat in de Nederlandse markt. “Er zijn genoeg hamburgerzaken, steakhouses en noem maar op, maar nog niets om de geliefde avocado in het zonnetje te zetten. Voor ons was dat één plus één is twee!”

Glinsterende ogen

Zelf zijn de drie meesterbreinen achter dit idee, Julien Zaal, Ron Simpson en Jaimie van Heije, ook verknocht zijn aan het groene goud. “Onwijs veel mensen voelen, net als wij, een diepe liefde voor de avocado. Je ziet bijna een glinstering in hun ogen als ze erover praten”, vertelt Simpson enthousiast. “Online zijn er miljoenen avocadofans en alle soorten merchandise die je maar kunt bedenken. Het internet ontplofte toen we de komst van ons restaurant bekendmaakten!”

Experimenteren

De verbouwing van The Avocado Show is inmiddels in volle gang en de heren zijn bedolven onder de vele goede reacties. Kunnen ze misschien al een sneak preview geven van de menukaart? “We mogen natuurlijk nog niet te veel verklappen”, lacht Simpson. “Een aantal dingen kunnen we zeker beloven: we zijn druk bezig met het maken van verrassende en wisselende combinaties en we experimenteren er flink op los. Avocado in combinatie met kippendijtjes en truffel, maar ook new cuisine gerechten als avocadoburgers, avocadofrietjes en avocado ijs.” Loopt het water je al in de mond? Ons wel.