Gezond recept van de dag: omelet met zalm en spinazie

Foto: Privéfoto

Het nieuwe jaar is net afgetrapt; het moment dat velen goede voornemens hebben. Op het lijstje met wensen prijkt vaak: gezond eten. Om dit voornemen dit jaar wél vol te houden, helpen we jou op weg door tijdens de themaweek Gezond iedere dag een gezond én lekker recept te delen. Deze keer staat een omelet met zalm en spinazie op het menu.

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • Een scheut olijfolie
  • 2 bosuitjes, fijn gesneden
  • 3 eieren
  • Pakje gerookte zalm
  • 2 handen gewassen verse spinazie
  • kruiden, zoals tijm, Italiaanse kruiden, chili, peper en kurkuma

Bereidingswijze:

  • Doe de olie in een koekenpan en fruit de bosuitjes.
  • Klop de eieren in een kommetje en roer de kruiden er doorheen. Tip: het omelet wordt extra luchtig als je minder eigeel gebruikt. Kies er bijvoorbeeld voor om van één ei alleen het eiwit te gebruiken.
  • Doe het eiermengsel in de pan en zet het vuur laag.
  • Leg de plakjes zalm (3 à 4 plakjes) op het ei, en leg daar weer de spinazie op.
  • Doe een deksel op de pan en laat de omelet in een paar minuten zachtjes gaar worden.
  • Klap de omelet dubbel en laat deze nog even kort in de pan liggen. Vervolgens kun je aanvallen! Het gerecht is heerlijk als ontbijt of om mee te nemen naar werk.