Chefkok inspireert om gezonder te eten met groente-ijsjes

Foto: Pexels Domain

Het wordt steeds warmer in ons koude kikkerland en dan krijgen we vanzelf trek in een lekker en verfrissend tussendoortje: IJS. Helaas zitten hier vaak wel een hoop calorieën, suikers en verzadigde vetten in verwerkt, wat niet goed is voor onze aanstaande summerbody. Er zijn nu ijsjes gemaakt, 100% natuurlijk, van groente en fruit!

De biologische ijsjes zijn bedacht door sterrenchef Moshik Roth en &Samhoud Food zal het idee in werking zetten. ‘Voedselproducent’ &Samhoud Food wil mensen inspireren om meer groente te eten. Dit doen zij met vlees vervangende producten, vers maaltijden en nu ook met ijs. “Groente is zo lekker. Toch krijgt slechts twee procent van de Nederlanders de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente binnen. Erg jammer”, vindt chef Moshik Roth.

Natuurlijk is niet iedereen ais het erover eens dat groente lekker is. Om het ijsje toch wat zoeter te maken, voegt de chef een vleugje honing toe. Twee toegankelijke smaken, Komkommer Limoen en Sinaasappel Wortel, bijten het spits af in het ijsjesassortiment. Laat maar komen die zon; wij zijn erg benieuwd!