Koken als Sandra Alvarez van MasterChef

Foto: Sbs6/Sandra Alvarez/MasterChef

Sandra Alvarez Chin Sue ken je misschien wel van het laatste seizoen van MasterChef. Ze droomt ervan om in Ibiza te wonen en haar grootste passie is Spaans koken voor vrienden en familie. ‘’De Spaanse keuken kun je samenvatten in drie woorden: smaak, eenvoud en puurheid.’’

Sandra is al gek op koken sinds ze een klein meisje was. ‘’Een typisch cliché-verhaal eigenlijk. Als kind keek ik met mijn moeder mee en later ben ik zelf gaan koken en gekke combinaties gaan uitproberen,’’ vertelt Sandra. Vorig jaar wilde ze haar dochter opgeven voor MasterChef, maar omdat deze te jong was ging Sandra in haar plaats. Uiteindelijk belandde ze op de achtste plek, maar het culinaire leven na MasterChef hield niet op voor haar. Ze ging cateren met medekandidaat Cisco Peeters, is bezig met een Spaanse biologische sauzenlijn die rond het voorjaar verkrijgbaar is in biologische supermarktketens en begon een eigen website. Sandra: ‘’Na MasterChef kreeg ik veel vragen over mijn gerechten. Ik besloot ze te delen op mijn website Fresh Out The Kitchen en ben later video’s gaan maken. Een goede vriendin van mij heeft een eigen videoproductiebedrijf en wilde me helpen.’’

Sandra Alvarez MasterChef Sbs6
Sandra Alvarez/MasterChef/Sbs6

De Spaanse keuken is voor Sandra erg belangrijk. ‘’Die is net zo gevarieerd als Spanje zelf. Voor mij zijn Spaanse gerechten zo speciaal, omdat er met weinig ingrediënten en kruiden veel smaak wordt gecreëerd. Olijfolie, knoflook, peterselie en uien zijn altijd de rode draad.’’ Sandra’s favoriete gerecht is zwarte rijst met inktvis, een gerecht dat je veel terugziet in Barcelona en Ibiza. ‘’Samen met aioli en een fles wijn is dit het lekkerste wat er is. Ik maakte dit recept in de eerste week van MasterChef en Robert Kranenborg en Cees Helder waren fan.’’