Fitness Avenue in Den Haag: dé opkomende hotspot voor expats

Foto: Fitness Avenue

New Babylon is dé plek in het internationale hart van Den Haag dat enorm aan het groeien is en voor steeds meer expats en ondernemers een thuisbasis vormt. Maar dat niet alleen, het is ook de plek waar politici, ministers, bekende Nederlanders, dj’s, populaire vloggers en expats een broodje eten, een boodschap doen én sporten met live-muziek.

Inmiddels telt Den Haag rond de 60.000 expats, inclusief partners en kinderen, van de in totaal meer dan 200.000 expats die momenteel in Nederland wonen en werken; en dit aantal blijft groeien. Den Haag is rijk aan internationale organisaties en ambassades en is hierdoor een banenmotor voor mensen die hun geluk in Nederland zoeken. Volgens de gemeente Den Haag is het aantal explosief gegroeid sinds 2005 en heeft de stad voor expats een grote aantrekkingskracht. Niet alleen om te wonen en werken, en het positieve financiële klimaat, maar ook als plek om je thuis te voelen en andere expats te ontmoeten. En waar kan dit nou beter dan in New Babylon, de opkomende hotspot die in 2015 de prijs voor beste congreslocatie van dat jaar in de wacht heeft gesleept. Het complex ontwikkelt zich nog steeds door en de winkels en eettentjes worden steeds meer afgestemd op expats en het gezellige en zakelijke waar New Babylon bekend omstaat.

Sporten als manier van leven

Sporten als manier van leven en samen trainen, dat zijn de trends van 2017. We willen niet langer alleen trainen, afvallen of een strak lichaam, maar we willen ook mensen ontmoeten. We willen geen massale en onpersoonlijke sportschool, maar een plek waar professionaliteit en gezelligheid samengaan. Vooral mensen die nieuw zijn in de stad, zoals expats, streven naar een sportschool die ondersteunend én gezellig is.

“It’s your health, that makes the good life”

Fitness Avenue in New Babylon, die recent haar deuren heeft geopend en zich richt op expats, is zo’n sportschool. “It’s your health, that makes the good life”, zo stelt oprichter van Avenue Fitness Teddy Bierhuys, die een plek heeft gecreëerd waar expats niet alleen komen voor hun gezondheid, maar ook om dat goede leven met anderen te delen; sporten als totaalervaring. Zo zijn er duo-trainingen en geven dj’s live optredens. De sportschool biedt echter niet alleen de gezelligheid, maar draagt ook het zakelijke uit waar New Babylon, die gelegen is in het hart van business Den Haag, bekend om staat. Zo oogt de fitness veel luxer dan een gemiddelde concurrent; je hebt het gevoel alsof je sport in een high-end sportclub met de kenmerken van een luxe hotel.