Tropische hitte

Vandaag
36° 22.0° zw 2
Zeist (weeronline.nl), 4 juli 2015 - Vandaag is het wisselend bewolkt en moeten we rekening houden met onweersbuien. We bevinden ons in zeer warme lucht waardoor er weer hoge temperaturen worden verwacht, vooral in het oosten van het land. Zondag iets minder heet.
Komende 5 dagen Max Min Wind
zondag bewolkt en kans op een bui 30° 18° no 3
maandag licht bewolkt 26° 15° zw 2
dinsdag vrij veel bewolking 28° 15° zw 3
woensdag bewolkt en een enkele lichte bui 22° 15° w 3
donderdag vrij veel bewolking 22° 14° nw 3

Uitgebreide weersverwachting

Vanochtend is het wisselend bewolkt en is er kans op enkele regen- en onweersbuien. Tegen de middag klaart het op en is het op de meeste plekken droog.

Vanmiddag is het vrij zonnig en loopt de temperatuur sterk op. In het oosten kunnen temperaturen bereikt worden van 36 graden. In het westen koelt het juist af als de wind naar het westen draait en koele zeelucht aanvoert. In de loop van de middag moeten we bedacht zijn op een paar felle onweersbuien met hagel.

Vanavond en vannacht houdt de buiigheid aan. In de nacht daalt het kwik naar een graad of 17.

Zondag halen we in het oosten misschien nog net de 30 graden. Aan zee wordt het een graad of 24. Verder vrij veel bewolking en grote kans op regen en onweer. De wind is overwegend zwak tot hooguit matig van kracht, maar kan bij buien af en toe even flink aantrekken.

Maandag wordt een prachtige zomerdag met veel zon en aangename temperaturen van 22 tot 27 graden. De hitte is dan weer wat geweken.

Dinsdag in de loop van de dag toenemende bewolking en buienkans. De temperatuur loopt nog een keer flink op met in het zuidoosten weer kans op tropische waarden.

Later in de week draait de wind naar het noordwesten en wordt het echt wat minder warm. De temperatuur komt zelfs weer in de buurt van normaal!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op twitter en op facebook of google-plus.

Regenradar
Nederland
Regenradar Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer