Koude winterdagen

Vandaag
2.0° n 2
14 feb. 2016, 17:14 uur - Vanavond en vannacht valt vooral in het zuidoosten nog (natte) sneeuw. Morgen verdwijnt de nattigheid. Daarna krijgen we een aantal dagen met droog koud vrij zonnig winterweer. Eind van de week keert de bewolking en wisselvalligheid terug en wordt het minder koud.
Komende 5 dagen Max Min Wind
maandag n 3
dinsdag -4° n 2
woensdag -4° z 2
donderdag -1° z 2
vrijdag w 3

Uitgebreide weersverwachting

Vanavond en vannacht wordt vooral in zuidoosten van het land sneeuw verwacht met daarbij behorende gladheid. De Limburgse heuvels kunnen fraai wit kleuren. bij temperaturen dicht bij het vriespunt wit worden. Er staat een stevige noordelijke wind en de temperatuur ligt in de nacht rond het vriespunt. 

Morgenochtend trekt de (natte) sneeuw en regen, via het zuidoosten het land uit. Op de meeste plaatsen blijft het droog, maar enkele buien kunnen de kustgebieden aandoen. Zeker in de middag komt ook het zonnetje door.

In het westen wordt het een graad of 6 en het oosten moet met 3 of 4 graden tevreden zijn. De noordelijke wind is vrij fors, matig tot krachtig, en maakt het er niet warmer op.

Pas in de avond wordt de wind een stuk rustiger en in de nacht naar dinsdag koelt het flink af. Op de meeste plaatsen gaat het 2 tot 5 graden vriezen, alleen in Zeeland en de Kop van Noord-Holland zou de temperatuur rond het vriespunt kunnen stagneren.

Dinsdag begint de dag koud en ook in de middag wordt het niet warmer dan 3 of 4 graden. De wind wordt oostelijke en is hooguit matig van kracht. Het blijft droog en samen met veel zonneschijn is het dus een fraaie winterdag. Het weerbeeld wordt dan ook beloond met dikke voldoendes. In de avond en nacht koelt het onder een vrij heldere hemel flink af naar -2 tot -7 graden.

Woensdag is het koud. In de ochtend vriest het nog enkele graden en in de middag loopt de temperatuur op naar 2 tot 4 graden. Het blijft droog en ook de zon is regelmatig van de partij. De wind draait van oost naar zuid en is zwak tot matig van kracht. In de avond en nacht koelt het snel af naar een paar graden onder nul.

De dagen daarna wordt het wisselvalliger en geleidelijk ook minder koud.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op twitter en op facebook of google-plus. 

Regenradar
Nederland
Regenradar Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer