Zonnig begin van de dag

Vandaag
19° 4.0° zw 2
2 mei. 2016, 07:00 uur - Vandaag is het aardig lenteweer met vooral vanochtend flink wat zon. Vanmiddag is het op de meeste plaatsen met 17 tot 20 graden aangenaam warm. Wel neemt vanuit het westen de bewolking toe. Vanavond en vannacht gaat het regenen, maar morgen breekt snel de zon door. Met een graad of 13 is het frisser dan vandaag. Daarna wordt het vrij zonnig en steeds warmer.
Komende 5 dagen Max Min Wind
dinsdag 15° nw 3
woensdag 17° zo 2
donderdag 20° o 2
vrijdag 23° zo 3
zaterdag 24° 11° zo 3

Uitgebreide weersverwachting

De dag start helder en fris met in het binnenland temperaturen dicht bij het vriespunt. Aan de grond vriest het op uitgebreide schaal. In de kustprovincies staat een meest matige zuidenwind, elders is het kalm.

Vanmiddag stijgt de temperatuur naar 14 graden aan de Zeeuwse kust en op de Wadden, 17 graden in de Randstad en lokaal 20 in Limburg. Vooral in het oosten schijnt de zon van tijd tot tijd. Vanuit het westen neemt de bewolking toe. Aan het eind van de middag kan het in het uiterste westen wat spetteren. De wind zoekt de zuidwesthoek op en is meest matig van kracht.

Vanavond kan in de noordwestelijke helft een beetje regen vallen. Vannacht is het in het hele land bewolkt en regenachtig. Onder de bewolking koelt het niet verder af dan 8 à 9 graden. Aan het eind van de nacht klaart het vanuit het westen weer op.

Morgen trekt de neerslag in de vroege ochtend naar Duitsland weg. De zon schijnt flink en er ontstaan al snel een aantal stapelwolken. Zeer lokaal ontstaat in het uiterste oosten een buitje. Een matige noordwestenwind voert wat frissere lucht aan. De maxima liggen rond 12-14 graden. 

De dagen daarna krijgen we te maken met een hogedrukgebied. De stroming draait naar het zuidoosten en warme lucht uit Zuid-Europa kan ons land bereiken.

Woensdag begint koud met in het oosten temperaturen dicht bij het vriespunt. In de middag wisselen zon en stapelwolken elkaar af en is het overal droog. De temperatuur stijgt naar 16-18 graden. Aan de kust is het wat frisser. Hemelvaartsdag verloopt zonovergoten en warm met 17 graden in het uiterste noorden tot ruim 20 in het midden en zuiden van het land. 

Daarna blijft het vrij zonnig en droog. Het wordt lekker warm met temperaturen van 18-20 graden op de Wadden, 22-24 in de Randstad tot plaatselijk 25 dieper in het binnenland! Dus (zomers) warme temperaturen in het verschiet!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.

Regenradar
Nederland
Regenradar Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer