Stevige regen- en onweersbuien

Vandaag
24° 13.0° no 2
28 mei 2016, 11:20 uur - Vanmiddag ontstaan verspreid over het land buien en daarbij is kans op onweer, hagel en veel regen. Het wordt 18 graden op de Wadden tot plaatselijk 25 in het oosten. Zondag ontstaan opnieuw (onweers)buien en dan stijgt de kans op lokale wateroverlast. Maandag is het grijs en heel nat, daarna verbetert het weerbeeld.
Komende 5 dagen Max Min Wind
zondag 22° 15° no 3
maandag 20° 15° zw 2
dinsdag 21° 14° z 2
woensdag 22° 13° z 2
donderdag 22° 14° n 2

Uitgebreide weersverwachting

Na een op veel plaatsen zonnige start van de middag ontstaan later op de dag vooral in het binnenland regen- en onweersbuien. Plaatselijk kan veel regen vallen en (grote) hagelstenen zijn zeker mogelijk. In de kustregio's is ook kans op buien, maar deze zijn over het algemeen lichter. Daar waar geen bui voorkomt schijnt vaak de zon. De temperatuur stijgt naar 18 graden op de Wadden, 22-23 in de Randstad en in het oosten kan het plaatselijk 25 graden worden. 

Vanavond komen er nog steeds buien voor, maar later neemt de neerslag af. De nacht verloopt met een enkele bui en wisselend bewolkt. De temperatuur daalt naar een graad of 13.

Morgen komt er meer bewolking voor dan vandaag. De dag begint met enkele buien, maar geleidelijk neemt vanuit het zuidoosten de buienactiviteit toe. De buien trekken langzaam over en er kan in korte tijd veel regen vallen. Naast regen komt ook hagel voor en kan het onweren. De temperatuur komt uit tussen 16 graden op de Wadden en 22 aan de Duitse grens. Later op de dag komt in het westen een (vrij) krachtige noordoostenwind te staan.

Maandag is het een groot deel van de tijd bewolkt en valt er vaak en veel regen. In de oostelijke helft is het met 20 of 21 graden vrij warm, maar in het westen komt de temperatuur met 16-19 graden lager uit.

De dagen daarna valt er minder neerslag. Dinsdag is het nog niet al te warm of zonnig, maar vanaf woensdag wordt het zonniger en gaat de temperatuur geleidelijk omhoog. 

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en op Facebook

Regenradar
Nederland
Regenradar Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer