Vooral vanavond buien

Vandaag
18° 8.0° zw 3
Zeist (weeronline.nl), 29 mei 2015 - Veel wolkenvelden met in het noorden en westen kans op een bui en tussendoor een beetje zon. Vanavond trekken actieve buien over het land met kans op onweer en (zware) windstoten. Ook morgen worden buien verwacht. Zondag blijft het overdag op veel plaatsen droog en met 17-21 graden is het ook wat warmer.
Komende 5 dagen Max Min Wind
zaterdag licht bewolkt 16° w 3
zondag bewolkt met lichte regen of motregen 20° zw 3
maandag bewolkt met lichte regen of motregen 18° 12° zw 3
dinsdag bewolkt en kans op een bui 17° 12° zw 3
woensdag bewolkt en een enkele lichte bui 20° 11° nw 2

Uitgebreide weersverwachting

Vanmiddag zijn er veel wolkenvelden met soms zon en vooral in het noorden en westen kunnen een paar buien ontstaan. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind en het wordt 13 graden op de Wadden tot 17 in de zuidoosthoek van het land. Tegen de avond verschijnen in het westen meer buien.

Vanavond passeert een actieve buienzone. De wind trekt aan en aan de kust gaat het hard waaien. In de kustprovincies en rond het IJsselmeer is tijdens buien kans op (zware) windstoten van 70-90 km per uur en onweer. Later in de avond neemt de buiigheid in het westen af. In het noorden en oosten verdwijnen de meeste buien aan het begin van de nacht. De rest van de nacht verloopt wisselend bewolkt met lokaal nog een licht buitje.

Morgen is het wisselend bewolkt met verspreid over het land enkele buien. Daarbij is een kleine kans op een klap onweer. In de middag wordt het in het westen waarschijnlijk droog en breekt vaker de zon door. Het midden en vooral het oosten blijven te maken houden met buien. De temperatuur stijgt naar 13-14 graden in het noorden en 15-16 in het zuiden. In de avond wordt het in het hele land droog.

Zondag zijn er velden hoge bewolking en perioden met zon. Lokaal kan een licht buitje ontstaan. Vanuit het westen nadert een regengebied. In middag zou het uiterste westen daar al mee te maken kunnen krijgen, maar de meeste neerslag trekt pas in de loop van de avond en nacht over het land. Met 17 graden aan de noordwestkust tot 21 graden in het zuidoosten is het in ieder geval een stuk warmer.

Maandag is de warmte verdwenen en liggen de maxima op 16-17 graden. Verder is het wisselend bewolkt met zo nu en dan een bui.

Op dinsdag is het herfstachtig met 15-16 graden en perioden met regen. De dagen daarna neemt de neerslagkans af en wordt het enkele graden warmer.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op twitter en op facebook of google-plus.

Regenradar
Nederland
Regenradar Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer