Warmte wordt verdreven

Vandaag
30° 19.0° zw 3
Zeist (weeronline.nl), 31 augustus 2015 - Vandaag beleven we de laatste dag van de meteorologische zomer en deze wordt in stijl afgesloten met stevige regen- en onweersbuien. Het is daarbij broeierig warm. Bij voldoende wordt in het oosten zelfs de tropische 30 graden behaald. Morgen en de dagen daarna is dat verleden tijd. Het is koeler met veel bewolking, een bui en soms wat zon.
Komende 5 dagen Max Min Wind
dinsdag bewolkt en kans op een bui 20° 16° nw 2
woensdag licht bewolkt 20° 12° zw 3
donderdag bewolkt en kans op een bui 18° 11° zw 3
vrijdag bewolkt en kans op een bui 18° 11° zw 3
zaterdag bewolkt en een enkele lichte bui 18° 11° zw 2

Uitgebreide weersverwachting

Vanochtend is het wisselend bewolkt. Verspreid over het land vallen stevige buien, maar ze lijken zich vooral boven het westen en noordwesten te concentreren. In de rest van het land kan de zon even doorbreken. Het is al snel broeierig warm.

Vanmiddag begint op de meeste plaatsen droog. De atmosfeer is erg onstabiel en in de loop van de middag trekken vanuit het zuidwesten zware onweersbuien over het land. Tijdens de buien komt veel onweer voor, is er kans op grote hagelstenen en zware windstoten. Daarnaast wordt lokaal ook veel neerslag verwacht. Dit kan op sommige plaatsen wateroverlast opleveren. De exacte locatie van de zwaarste buien is op dit moment moeilijk aan te geven, maar houdt deze verwachting en de waarschuwingen goed in de gaten.

De onweersbuien verdrijven de warmte, maar voor de buien uit wordt het nog maximaal 23 graden op de Wadden, 25 langs de westkust 27 in het midden en 30 in het oosten. Bij onvoldoende zonnige perioden tussen de buien door wordt het minder warm. Hoe dan ook wordt het broeierig. De wind is meest matig uit zuidwestelijke richting, maar tijdens buien kan de wind harder uitpakken.

Vanavond houden de buien aan. Vanuit het westen begint koelere lucht het land binnen te stromen. Vannacht nemen de buien in aantal en intensiteit af. De minima komen uit rond een graad of 15.

Morgen is de warme lucht verdwenen en bevinden we ons in beduidend koelere lucht. De maxima liggen vanmiddag tussen 18 en 20 graden. De bewolking overheerst en er vallen nog een aantal buien. In de loop van de middag en avond breekt vanuit het westen echter steeds vaker de zon door. De wind is zwak tot matig uit noordwestelijke richting.

Woensdag is het weerbeeld vergelijkbaar. Bewolking en zon wisselen elkaar af en lokaal valt nog een enkel buitje. Het blijft fris, want het kwik heeft moeite om de 20 graden te halen.

De dagen daarna schommelt de temperatuur rond 19 graden, vanwege een koele noordwestelijke stroming. Het weerbeeld is wisselend. Elke dag is wel kans op wat regen of een bui, maar de zon komt ook zeker aan bod.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op twitter en op facebook of google-plus. 

Regenradar
Nederland
Regenradar Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer