Eerste warme dag na koude start

Vandaag
20° 3.0° zw 3
28 mrt. 2017, 7:00 uur - Vandaag is de zon goed te zien, maar heeft vooral het noorden kans op een mistige start. In de ochtend is het vrij fris, maar vanmiddag wordt het lokaal 20 graden en is het heerlijk lenteweer. Later op de dag is er meer bewolking en kans op een (onweers)bui. Morgen is het minder warm met bewolking en wat regen. Donderdag en vrijdag wordt het op veel plaatsen een warme dag.
Komende 5 dagen Max Min Wind
woensdag 16° zw 4
donderdag 21° 10° zw 3
vrijdag 22° 10° z 3
zaterdag 17° 10° zw 4
zondag 16° w 3

Uitgebreide weersverwachting

Vanochtend is het op de meeste plaatsen zonnig, maar de noordelijke provincies hebben last van een mistige start. Plaatselijk komt verkeershinderlijke mist voor waarbij het zicht minder is dan 100 meter. Het is koud, aan de grond vriest het op grote schaal en op neushoogte ligt de temperatuur op veel plaatsen dichtbij het vriespunt. In het noordoosten vriest het zelfs een graad. In Zeeland en Zuid-Limburg is het een stuk zachter met 8 graden. Het kwik stijgt de komende uren snel en de mist in het noorden verdwijnt.

Bij flink wat zon komt de temperatuur vanmiddag uit op 15 graden in het Zeeuwse Renesse en op de Waddeneilanden, tot lokaal 21 in Noord-Brabant op de grens met België. Er staat een zwakke tot matige wind die van zuidoost naar zuidwest draait.

Later op de dag trekt vanuit het zuid(west)en bewolking over het land en is vooral landinwaarts kans op een enkele buien. Bij een bui is ook kans op onweer.

Morgen komt de temperatuur iets lager uit, maar blijft het met 12 graden in het noordwesten tot 16 graden in het zuiden zachter dan normaal. Wolkenvelden trekken over het land en soms valt wat regen. De wind is matig, aan zee soms vrij krachtig, en komt uit zuidwestelijke richting.

Donderdagochtend is er vrij veel bewolking en is lokaal kans op een bui. In de middag komt de zon vaker tevoorschijn. De wind is zuidelijk en voert zachte lucht aan. Ondanks dat de zon niet volop schijnt loopt de temperatuur gemakkelijk op naar 15-17 graden in het uiterste noorden tot 20 of 21 graden in het zuiden.

Vrijdag blijft het overdag waarschijnlijk droog en is ook de zon regelmatig te zien. De temperatuur komt uit tussen 17 en 21 graden bij een matige zuidenwind.

In het weekend wordt het met 13-17 graden duidelijk minder warm. Er komen enkele buien voor en naast bewolking zien we soms de zon.

Na het weekend wordt het waarschijnlijk weer droger, zonniger en gaat de temperatuur geleidelijk omhoog.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.

Regenradar
Nederland
Regenradar Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer