Bewolkt en regenachtig

Vandaag
10° 5.0° zw 4
20 feb. 2017, 8:10 uur - Vandaag wordt een grijze dag met vanochtend af en toe lichte regen of motregen. Vanmiddag is het op de meeste plaatsen droog. Het wordt 9-11 graden. De rest van de week is het vrij zacht en wisselvallig met vooral donderdag veel wind en regen en op vrijdag iets lagere temperaturen.
Komende 5 dagen Max Min Wind
dinsdag 11° w 4
woensdag 11° w 5
donderdag 11° zw 5
vrijdag w 3
zaterdag zw 4

Uitgebreide weersverwachting

Vanochtend is het bewolkt en valt van tijd tot tijd lichte regen of motregen. Het waait matig, aan zee vrij krachtig, uit het zuidwesten. In het noordelijk kustgebied kan het krachtig waaien. 

Vanmiddag is het op veel plaatsen droog, al is lokaal kans op een spatje. Bij een doorstaande wind blijft het wolkendek gesloten. Het is daarbij niet koud met middagtemperaturen van 9 graden op de Wadden, 10 in de noordelijke helft van het land en 11 in de zuidelijke helft.

Begin van de avond gaat het in het noorden regenen. Gedurende de avond en nacht trekt het regengebied naar het zuiden en zien we na passage van de regen opklaringen ontstaan. In het zuiden stagneert vannacht het regengebied en blijft het tot in de vroege ochtend bewolkt en regenachtig. De minimumtemperatuur ligt tussen 6 graden in het noorden en 9 in het bewolkte zuiden.

Morgen kan in de ochtend in het zuiden nog een beetje regen vallen, maar al snel wordt het droog. In het noorden breekt het zonnetje geregeld door. Gedurende de ochtend en in de middag zien we ook in het zuiden de zon af en toe verschijnen. De temperatuur komt uit tussen 9 en 12 graden. Overdag staat een matige, in het noordelijk kustgebied vrij krachtige westelijke wind. 

Later in de middag neemt de bewolking vanuit het zuidwesten toe en in de avond volgt regen. De regen trekt gedurende de avond en nacht naar het noordoosten. De wind wordt zuidwestelijk en wakkert geleidelijk aan. In de nacht komt in het binnenland een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind te staan. In de kustprovincies waait het dan krachtig tot hard. Met minima van 7 tot 10 graden koelt het nauwelijks af.

Woensdagochtend blijft de wind nadrukkelijk aanwezig. In de middag wordt de wind westelijk en neemt iets in kracht af. Een grijs en regenachtig weerbeeld maakt het herfstachtige plaatje compleet. Koud is het met middagtemperaturen van 10-12 graden niet.

Donderdag wordt waarschijnlijk een onstuimige en natte herfstdag met kans op storm en zware windstoten. In de middag kan vooral in het westen ook de zon doorbreken. De maxima liggen tussen 8 en 12 graden.

Vrijdag wordt het niet warmer dan 7 of 8 graden, maar deze temperaturen zijn nog altijd iets hoger dan normaal. Het waait matig tot krachtig uit het westen en er komen enkele buien voor. Tussendoor schijnt ook af en toe de zon. 

In het weekend komen op zaterdag buien voor en wordt het 7 tot 10 graden. Op zondag wordt het in de middag waarschijnlijk grotendeels droog bij temperaturen van 9-11 graden.

Volgende week blijft de temperatuur net boven normaal. Of we dan over gaan naar een overwegend droog weerbeeld of het wisselvallige weertype behouden is nu nog niet te zeggen.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.

Regenradar
Nederland
Regenradar Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer