Koude nacht, morgenmiddag regen

Vandaag
11° 3.0° nw 3
23 apr. 2017, 16:56 uur - Vanavond en vannacht zijn er aanvankelijk opklaringen en koelt het af naar 1-5 graden met in het binnenland vorst aan de grond. Later vannacht neemt de bewolking toe. Morgen volgt vanuit het noordwesten regen. Vanaf dinsdag is het behoorlijk fris met (winterse) buien. Wel is er ook vaak ruimte voor de zon. Op lange termijn zijn er goede kansen op warmer weer.
Komende 5 dagen Max Min Wind
maandag 14° zw 4
dinsdag w 4
woensdag 11° nw 3
donderdag 11° nw 2
vrijdag 13° w 3

Uitgebreide weersverwachting

Vanavond en vannacht is het droog en zijn er eerst breder wordende opklaringen. In het westen koelt het af naar circa 5 graden. In het binnenland wordt het met 1-3 graden kouder en komt het lokaal tot vorst aan de grond. In de loop van de nacht neemt vanuit het westen de bewolking toe. Ook steekt een stevige zuidwestenwind op.

Morgen is er veel bewolking. In de ochtend is het op een lokaal spatje na droog. In de middag gaat het vanuit het noordwesten regenen. In Limburg en het zuidoosten van Brabant blijft het tot de avond meest droog.

Het wordt met 11 graden op de Wadden tot 15 in het zuidoosten wat warmer dan vandaag. De wind waait uit het zuidwesten tot westen en is matig tot vrij krachtig. Aan zee is de wind soms krachtig, windkracht 6.

Dinsdag draait de wind naar het noordwesten en voert vrij koude lucht aan. Boven de Noordzee ontstaan gemakkelijk buien en deze buien trekken van noordwest naar zuidoost over ons land. Hierbij is ook kans op hagel en een klap onweer. Tussen de buien door schijnt soms de zon en wordt het maximaal 7-9 graden.

Ook woensdag en donderdag (Koningsdag) waait er een vrij koude noordwestenwind en is er een mix van buien en zon. Waarschijnlijk is het aantal buien op Koningsdag lager dan dinsdag en woensdag en het aandeel zon in het weerbeeld hoger. Woensdag wordt het circa 10 graden, op Koningsdag 11. In de nachten koelt het in het binnenland af tot dicht bij het vriespunt met op veel plaatsen vorst aan de grond.

Na Koningsdag wordt het geleidelijk warmer en mogelijk schiet de temperatuur na volgend weekend door richting 20 graden. De kans op regen(buien) is dagelijks circa 40%.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.

Regenradar
Nederland
Regenradar Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer