Drukkend warm, later kans op onweer

Vandaag
32° 18.0° o 2
27 aug. 2016, 2:00 uur - Enkele wolkenvelden trekken over het land, maar op veel plaatsen schijnt ook de zon. In het binnenland wordt het zomers tot tropisch warm. Op veel plaatsen is het droog. In de loop van de middag en vooral vanavond is er kans op een stevige onweersbui. Morgen nog warm en kans op een bui. Maandag is het koeler, maar vanaf dinsdag is het zonnig en droog.
Komende 5 dagen Max Min Wind
zondag 29° 21° zw 3
maandag 23° 16° nw 2
dinsdag 25° 12° o 2
woensdag 27° 13° z 2
donderdag 28° 15° zw 2

Uitgebreide weersverwachting

Vandaag is het wisselend bewolkt en in het binnenland drukkend warm. In de ochtend en aan het begin van de middag is de kans op regen klein. Later in de middag neemt de kans op een onweersbui toe. Bij een noordoostelijke wind wordt het 22-25 graden in het noorden, 26-28 in de centrale delen en 29-32 in het zuid(oost)en.

In de avond kunnen verspreid over het land enkele stevige onweersbuien ontstaan. Daarbij is kans op hagel en zware windstoten. Ook in de nacht naar zondag kunnen enkele buien overtrekken, maar de activiteit neemt daarbij af.

Morgen zijn er wolkenvelden met zo nu en dan zon. Er is kans op een paar buien en vooral in het oosten is kans op een stevigere bui met onweer

De wind draait naar het (zuid)westen en is matig in het binnenland tot vrij krachtig aan zee. Het wordt nog één keer flink warm met in het zuidoosten maxima rond 30 graden en 24 tot 28 graden in de kustprovincies, Utrecht en rond het IJsselmeer.

Maandag is het met 20 tot 23 graden minder warm. Af en toe schijnt de zon en lokaal kan een bui ontstaan. De dagen daarna wordt het zonniger, blijft het droog en stijgt de temperatuur naar 23 tot 26 graden. Later in de week stijgt de kans op een bui.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en op Facebook

Regenradar
Nederland
Regenradar Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer