Storm en zeer zware windstoten

Vandaag
12° 6.0° zw 4
29 nov. 2015, 17:25 uur - Vanavond speelt de wind de hoofdrol met aan zee storm en in de kustgebieden kans op zeer zware windstoten. Daarbij trekt een buiengebied over het land waarop in het hele land zware windstoten kunnen voorkomen. Ook morgen en dinsdag is het nat weer met veel wind.
Komende 5 dagen Max Min Wind
maandag 11° zw 4
dinsdag 13° w 3
woensdag 12° 11° zw 3
donderdag 11° zw 3
vrijdag 11° zw 3

Uitgebreide weersverwachting

Vanavond trekt een storing met actieve buien over het land. Tijdens de passage hiervan draait de wind van zuidwest naar west. Het blijft stormachtig met direct aan de kust kans op storm (9Bft.) en in het hele land zware, aan zee zelfs zeer zware (tot 120 km/u), windstoten. Hiervoor is CODE ORANJE afgegeven.

In de nacht neemt de wind geleidelijk in kracht af, maar vooral langs de noordkust blijft het tot morgenochtend stormachtig. Ook houdt het noorden last van buien. De temperatuur zakt in de nacht naar een graad of 7.

Morgen raakt het in de ochtend weer geheel bewolkt en vanuit het zuidwesten volgt regen. In de middag regent het in het hele land. Daarbij trekt de wind weer aan. Aan het einde van de middag is de zuidwestenwind aan de westkust weer hard, mogelijk stormachtig (8 Bft.). De maximumtemperatuur varieert morgen van 9 graden in Groningen tot 13 in Zeeland.

Dinsdag wordt een natte dag. De (zuid)westenwind is ook weer van de partij als is hij iets minder sterk dan vanmiddag, vanavond en morgenmiddag. Met 11-14 graden is het zeer zacht voor begin december.

Woensdag lijkt een droge dag te worden. Bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind wordt het circa 12 graden.

Daarna neemt de neerslagkans weer toe, maar zo nat en onstuimig als vandaag en morgen wordt het niet. Tijdens het Sinterklaasweekend ligt de middagtemperatuur rond 10 graden en in de nachten wordt het niet kouder dan een graad of 5.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op twitter en op facebook of google-plus.

Regenradar
Nederland
Regenradar Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer