Maker filmpje ponypletter bedreigd en opgejaagd

Frans Bauer en andere BN’ers zijn woest op de ‘ponypletter’ die gisteren opdook in een video. “Zal ik eens op haar rug gaan zitten en haar laten draven door het bos,” twittert Bauer. “Ik wil dat deze rotvrouw wordt opgepakt,” schrijft Britt Dekker.Carlo M. uit Alkmaar, de ondernemer achter de fetisjwebsite van de Napoleon Riding Cult waarop het filmpje stond, zegt dat hij niets te maken heeft met de dierenmishandeling. Woensdag werd hij opgepakt door de politie. Hij wordt ernstig bedreigd omdat zijn naam en toenaam openbaar zijn gemaakt. Dat meldt RTV NH donderdag.

Meer hierover:

Opgezweept door de BN’ers groeit momenteel een digitale lynchmenigte uit tot grote proporties. M. verdedigt zich door te zeggen dat de ponyrijdfetisj niets te maken heeft met verboden dierenseks. “Het enige wat de vrouwen doen, is schaarsgekleed ponyrijden,” zei de man tegen Hart van Nederland.

Aanhoudingen
Woensdag maakte de politie bekend op zoek te zijn naar de vrouw in de video op verdenking van dierenmishandeling. De politie verwacht binnenkort meer aanhoudingen te kunnen doen.

De video is negen jaar geleden gemaakt, zegt M. Het is zijn pony Cavallo die mishandeld wordt in het beeld, maar M. zegt dat hij er niets van wist.

Intussen duiken vergelijkbare video’s op van zijn bedrijf. Op Facebook staat een filmpje waarin een jonge blondine een pony mishandelt. Ze overlegt in het Nederlands met de cameraman over hoe ze het beste kan poseren.

De website van de Napoleon Riding Cult is sinds woensdag uit de lucht na de commotie.