Ex-PVV’er: partij is ziekelijke sekte

De PVV is een sekteachtige partij die vol graaiers zit en waar ruzie en achterdocht aan de orde van de dag zijn. Dat schrijft het maandag opgestapte Haagse PVV-raadslid Paul ter Linden in een brief die woensdag is gepubliceerd op de website van het tv-programma Eenvandaag.

“De PVV’ers graaien er op los en krijgen veel geld terwijl ze niets doen, zowel landelijk als lokaal. Die hypocrisie kan ik niet verkroppen”, schrijft Ter Linden in de brief aan PVV-leider Geert Wilders en de Haagse fractievoorzitter Machiel de Graaf. “Ruzies, intriges en achterdocht zijn aan de orde van de dag.”

Volgens Ter Linden, die met de brief zijn vertrek toelicht, heeft de PVV ‘sektarische trekken’. “De buitenwereld wordt afgeschermd en intern is kritiek onmogelijk. Ook is er een ziekelijke verheerlijking van de Grote Blonde Leider.” Ter Linden heeft ook bezwaren tegen de samenwerking met Filip Dewinter van het Vlaams Belang, volgens hem een ‘notoire homohater, racist en antisemiet’.

De 23-jarige Ter Linden kwam in januari 2011 in de Haagse gemeenteraad, als opvolger van Sietse Fritsma. Die vertrok toen omdat hij het fractievoorzitterschap naar eigen zeggen niet langer kon combineren met zijn werk als Kamerlid. Ter Linden kwam eerder in opspraak omdat hij in het verleden heeft gezegd dat met hiv besmette homo’s getatoeëerd moeten worden. Op de site van EenVandaag staat een interview met Ter Linden. 

Volg Nieuws.nl ook via Twitter [!image:i4xifolx6ja8i71xk19osm77h!] en Facebook [!image:c0x5v5wi4wfjjau1ottyvz29c!]