Dierendag 2013: dieren in het nieuws

Het is dierendag! Traditioneel worden dieren vandaag in het zonnetje gezet. Bij Nieuws.nl houden we ook van dieren. Daarom: een overzichtje van dieren in het nieuws.We beginnen de dag goed met een dierendagactie van winkelketen Makro. Wie zich vandaag als eerste met een levende kameel meldt bij een van de vestigingen, krijgt 1000 euro winkeltegoed. De Dierenbescherming staat op haar achterste poten: dierenmishandeling! Woordvoerder van de Makro, Patrick van Gils, verzekert Nieuws.nl ervan dat dit echt niet zo is: de bultruggen krijgen een heuse VIP-behandeling. Nog meer actie werd gevoerd door de Partij voor de Dieren, bij haaien in de disco. En een andere haai werd gefotografeerd in Zeeland. En niet alleen foto’s, maar ook een complete film over dieren in Nederland zijn bijzonder: De Nieuwe Wildernis haalde enkele weken terug zelfs de bioscoop.

Handig
Weer even terug naar de kortingskameel: die is best handig. Net als andere dieren: zo vond een hond 350 kilo softdrugs tijdens een controle. Over handige honden gesproken: vorige week hielden die nog een wedstrijdje in Nijmegen. En katten kun je gebruiken als astronaut. Mocht je honger hebben: neergeschoten spreeuwen kun je overigens prima eten.

Onhandig
Sommige dieren zijn helemaal niet handig: konijnen kunnen bijvoorbeeld het treinverkeer platleggen en honden kunnen tegen je wielrenfiets aanrennen waardoor je je beide armen breekt. En soms volgt een wat ouder dierentuindier gewoon zijn instinct en is een oppasser daar het slachtoffer van.

Leed
Soms veroorzaken dieren niet alleen leed, maar krijgen ze er zelf ook mee te maken. Zo werd een klein katje vermoord gevonden in een kliko, een jong hondje werd op de grond gegooid en geschopt, een paard werd zwaar mishandeld, zeedieren spoelden massaal aan, een capibara werd per ongeluk neergeschoten, kwamen duizenden kippen om bij branden, werd een kleine zebra doodgetrapt en kreeg een zieke olifant in de dierentuin een inslaapspuitje.

Geboortes
Uit dierentuinen komt gelukkig ook vaak beter nieuws, zoals geboortes van dieren. Die berichten doen het altijd goed. Denk maar eens aan deze chimpansee, kuifmakaak, schildtoerako, zebra, giraf (mét video!), tijger of eergisteren nog een slingeraap.

Grappig
En soms is dierennieuws ook gewoon grappig. Een fret hield iedereen voor de gek. Het diertje leek in eerste instantie meegevlogen te zijn met de luchtmacht. Maar het verhaal kreeg een staartje: achteraf bleek het niet waar te zijn. En was die wolf nou ook een grap?

Feestje
Hoe dan ook, we wensen alle dieren én hun baasjes een vrolijke dierendag. Geef je hond, kat, kip, konijn, fret, slang, aap of spin eens een extra aai. Hou de geest van Franciscus van Assisi levend en maak er een feestje van!

Volg Nieuws.nl ook via Twitter [!image:i4xifolx6ja8i71xk19osm77h!] en Facebook [!image:c0x5v5wi4wfjjau1ottyvz29c!]