Stelende PvdA’er Bert van der Roest blijft in reclame Independer.nl

PvdA-raadslid, dief én acteur Bert van der Roest blijft in de reclames zitten van verzekeraarswebsite Independer.nl. De website doet een schenking van 10.000 euro aan de straatkrant.Het raadslid stal ruim 40.000 euro van de daklozenkrant. Naast zijn functie bij de PvdA in Utrecht en penningmeesterschap bij de stichting is Van der Roest acteur. In die hoedanigheid vervulde hij enkele rollen in de reclames van verzekeringswebsite Independer, heel toepasselijk die van een onbetrouwbare, gluiperige verzekeraar.

Schenking
De website heeft nu besloten om oude spotjes met Van der Roest niet opnieuw op de montagetafel te gaan herknippen, maar in plaats daarvan met het bespaarde geld een schenking te doen aan Straatnieuws Utrecht. Voor nieuwe spotjes wordt Bert niet meer gevraagd.

De kop van Van der Roest
De Utrechtse daklozenkrant zegt ‘ingetogen blij’ te zijn met het besluit.  “Dit geld komt ten goede aan de daklozen. Daarvoor wil ik best even slikken als ik de kop van Van der Roest wéér op tv zie”, laat voorzitter Broos Schnetz weten.

Vergoeding
Het huidige spotje blijft nog even uitgezonden worden. Hiervoor gaat Van der Roest nog gewoon de bijbehorende vergoeding krijgen. “Hopelijk kan hij dit inzetten om een stukje van zijn schuld aan de daklozenkrant af te lossen”, zegt Independer.