Klasgenoten in de bres voor uitgeprocedeerde Dennis

Ruim 15.000 mensen hebben een petitie voor de Utrechtse Dennis ondertekend. De 8-jarige jongen wordt waarschijnlijk uitgezet met zijn buitenlandse moeder, hoewel hij zelf in Nederland is geboren. Zijn klasgenoten kwamen direct in actie.Dit meldt RTV Utrecht.

Dennis wist al dat zijn moeder was uitgeprocedeerd, maar hoopte zelf gebruik te kunnen maken van het kinderpardon. Dit gaat echter niet door: hij heeft niet altijd onder Rijkstoezicht heeft gestaan omdat het gezin niet continu in officiƫle opvangplekken van het Rijk woonde.

Dennis zou ook in gemeentelijke en particuliere opvangplekken hebben gezeten en daarom is het kinderpardon geen optie voor hem: voor het einde van de maand moet hij met zijn moeder en zusje vertekken naar een asielzoekerscentrum in Friesland. Klasgenoten van de Utrechtse St. Dominiscusschool reageerden geschokt op het nieuws en hebben daarom een online petitie opgezet.

Zij zijn echter niet de enige die zich bemoeien met de uitzet van Dennis: GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman begrijpt niet dat Dennis niet in Nederland kan blijven. “Het kinderpardon was bedoeld om ervoor te zorgen dat gewortelde kinderen hier kunnen blijven. Nu blijkt dat door de rigide toepassing veel kinderen alsnog uitgezet dreigen te worden”, aldus Voortman. De immigratiedienst heeft beloofd de zaak opnieuw te bekijken.

[!twitter_tweet:402503127473356800!]
[!twitter_search:402913020440875008!]

Volg Nieuws.nl ook via Twitter [!image:i4xifolx6ja8i71xk19osm77h!] en Facebook [!image:c0x5v5wi4wfjjau1ottyvz29c!]