De Wereld Draait Door zwijgt over gegooid bierflesje Jakhals

Foto:

De Wereld Draait Door heeft vanavond met geen woord gerept over het gedrag van Jakhals Erik. Op Twitter had men minstens een excuus verwacht. Dat gebeurde niet. 

Er ontstond dit weekend flinke commotie toen Jakhals Erik Dijkstra afgelopen vrijdag tijdens een interview op grote hoogte een bierflesje tegen een rondvaartboot gooide. Het flesje scheerde vanaf het Amsterdamse balkon rakelings langs het hoofd van een onschuldige opvarende van de boot van gehandicaptenorganisatie De Zonnebloem. 
[!twitter_tweet:455753929977245696!]
Wielrennen
Op Twitter hadden de meeste mensen op excuses in de uitzending gerekend, maar zoals een enkeling al had verwacht, bleven die uit. De eerste argwaan ontstond al toen bierflessmijter Dijkstra van de website van DWDD werd geschrapt. Toen de uitzending vanavond begon hadden veel kijkers nog hoop. Tevergeefs. Ook in zijn introductiepraatje zweeg presentator Matthijs van Nieuwkerk over de onbezonnen actie van Dijkstra. Ook tafelheer Filemon Wesselink bracht het niet te berde. Daarna werd er een half uur over wielrennen gepraat. 
[!twitter_tweet:455754219367452672!]
Geen Jakhalzen
Er was overigens geen enkele Jakhals in de show van vanavond te zien. Na de TV Draait Door en een taalbespreking van Paulien Cornelisse en Arjen Lubach was het programma weer ten einde. Ook de video van LuckyTV na de credits ging niet over Jakhals Erik. Op Twitter zijn mensen verontwaardigd. “Laf”, “Hypocriet” en “Slechte zaak”, aldus Twitterend Nederland. 
[!twitter_search:455767208308637696!]