Shell en Unilever roepen op tot beter klimaatbeleid

Nederland en andere landen moeten haast maken met een effectief klimaatbeleid. Die oproep komt van een coalitie van acht grote Nederlandse bedrijven, waaronder Shell en Unilever, schrijft Trouw donderdag.

De bedrijven, verenigd in de Dutch Sustainable Growth Coalition, dringen aan op een effectief wereldwijd beleid om de CO2-uitstoot te verminderen. Nu zou het voor bedrijven te goedkoop zijn om CO2 uit te stoten. Pas als de uitstoot een effectieve en reële prijs krijgt zou duurzame innovatie worden gestimuleerd.

Ook Nederland kan op dit punt volgens topman van Unilever Paul Polman veel krachtiger optreden. "Dit is het goede moment om echt iets te doen", zegt hij in de krant. Hij wijst erop dat de Verenigde Naties de komende twee jaar opnieuw spreken over verscherping van de verdragen rond broeikasgassen.

Polman stelt dat voorkomen moet worden dat een temperatuurstijging van 2 graden werkelijkheid wordt. "Daar moeten leidende bedrijven wereldwijd aan meehelpen. Dat gebeurt al, maar het moet beter."