Donald Duck-lezing vervangt roofvogelshow museum

Museum Meermanno in Den Haag schrapt de roofvogelshow die voor de Museumnacht van 6 september op het programma stond. In plaats daarvan worden lezingen over Donald Duck gehouden. Het museum heeft dit besloten nadat de Partij voor de Dieren had geprotesteerd.

Het idee was dat bezoekers zich konden laten fotograferen met een roofvogel. "We hebben ons niet goed genoeg geïnformeerd en ons niet gerealiseerd dat dit een stressvolle gebeurtenis is voor deze vogels en dat betreuren we", meldt het museum dinsdag.

De Museumnacht staat in het teken van vogels. "Wij hebben ons laten meeslepen door het thema van onze najaarstentoonstelling Vogels. Duizend jaar vogels in honderden boeken", licht Meermanno toe in een verklaring.

De Partij voor de Dieren had gewezen op de schadelijke gevolgen voor de roofvogels en het risico dat ze het publiek kunnen verwonden. "Het belang van de vogels staat ook bij ons voorop en daarom hebben wij in goed overleg met alle partijen onmiddellijk besloten deze actie te schrappen", aldus het museum.