‘Mini-ambulance moet levens gaan redden’

Foto:

Een drone die levens kan redden. Dat is nogal wat om waar te maken. De Delftse student Alec denkt dat het hem gaat lukken. Hij heeft een ambulance-drone ontwikkelt die medische apparatuur moet gaan vervoeren.Het was vandaag druk bij de Technische Universiteit Delft. Onder veel cameraflitsen en nieuwsgierige blikken werd het nieuwe medische speeltje werd gepresenteerd. Dat meldt Omroep West.

‘Medische gereedschapskist’
De drone is een onbemand zelf-navigerend vliegtuigje dat vliegensvlug te hulp moet kunnen schieten zodra 112 wordt gebeld. Het is een soort compacte ‘medische gereedschapskist’ waarin het meest noodzakelijke medische apparatuur zit. De spullen zouden door iedereen gebruikt kunnen worden. 

Binnen 1 minuut
Stel, je belt 112. De drone navigeert via GPS zelfstandig naar de telefoon waarmee 112 is gebeld. Met een snelheid van 100 kilometer per uur is de hulpdienst binnen 1 minuut bij je.

Webcam
Voor de mensen die niet direct weten hoe te handelen, is er soort webcam ingebouwd. Hiermee staat de ontvanger in verbinding met een arts in het ziekenhuis. ‘Hij kan jouw persoonlijke instructies geven hoe je de apparatuur moet gebruiken’, vertelt Alec.

Toekomst
Ambulancediensten zijn enthousiast over de uitvinding. Het apparaat nu nog verder in ontwikkeling en over een paar jaar hoopt Alec zijn ambulance-baby rond te zien kunnen vliegen. ‘Dit is geen vervanging van een gewone ambulance, maar een toevoeging. De bestaande ambulance heeft veel meer aan boord om jouw leven te kunnen redden’, aldus  Alec.

Omroep West maakte een kleine reconstructie met de de ambulance-drone. Klik hier als het filmpje niet te zien is.
[!youtube:https://www.youtube.com/watch?v=YgT3qWi0YpE!]