Brabantse student ontwikkelt knuffelrobot

Foto:

Als je allergisch bent voor katten, geen tijd hebt om voor een hond te zorgen of gewoon toe bent aan een knuffel, dan heeft Brabantse student Mark de Rijer de oplossing. Geïnspireerd op de Furby van vroeger presenteert hij een superzacht staaltje techniek mét gevoel: Tûsi de knuffelrobot.Om precies te zijn is Tûsi het afstudeerproject van Mark. Zijn docenten van de Avans Hogeschool in Breda vonden het zo goed, dat hij een 10 kreeg. Vervolgens werd Mark met zijn Tûsi ook nog bekroond met de Avans Afstudeerprijs. Dat meldt Omroep Brabant.

Emoties
Tûsi is een robot die voelt wat zijn knuffelaar voelt en dat uit in geluid en lichaamstaal. Als je hem knuffelt, begint hij te spinnen en draait hij zijn hoofd ontspannen in het rond. Als je daarentegen gespannen bent, blaast de robot zich op waardoor hij strak aanvoelt en zijn ademhaling versnelt. En zo heeft Tûsi nog wel meer emoties in petto, volgens zijn bedenker die bijna een jaar aan de knuffeluitvinding werkte.
Furby
“Als klein jochie kreeg ik ooit een Furby en raakte er gefascineerd door. Misschien wordt dit wel de Furby van de toekomst”, aldus De Reijer. En daar zou hij nog best wel eens gelijk in kunnen hebben. De knuffelrobot loopt al ver voor zijn voorganger. Waar Furby schattig met zijn oogjes kon knipperen, weerspiegelt Tûsi bij aanraking je emoties.