Utrechtse studenten ontwikkelen systeem tegen autobranden

Foto: ANP

De Utrechtse studenten Nada van Rozendael en Yannick Boegman zijn bezig dé uitvinding van 2016 te ontwikkelen. De twee maken namelijk een anti-autobrand systeem. Ze houden een strak schema aan. De deadline ligt op de eerstvolgende jaarwisseling.

Het is niet voor niks dat Nada en Yannick hun uitvinding voor die tijd klaar willen hebben. Oud en Nieuw is het favoriete moment voor sommige mensen om auto’s in de fik te steken. In Utrecht stond de teller dit keer tijdens de jaarwisseling op 33. De studenten hopen dat aantal volgend jaar terug te kunnen dringen. Dat meldt RTV Utrecht.

Het anti-autobrand systeem is te omschrijven als een soort automatisch blusapparaat. Het bestaat uit warmtesensoren en een brandblusser. Zodra de auto warmer wordt dan 50 graden Celsius, wordt de brandblusser geactiveerd.

Lees ook:

Het is nog onduidelijk waar het systeem geplaatst zou moeten worden. Ook weten de studenten van de TU Delft nog niet hoeveel dit speelgoed gaat kosten. Ze hopen dat de gemeente Utrecht met hen wil samenwerken om het systeem te realiseren.