Steeds meer beeldmateriaal op social media van wolf in Drenthe

De wolf die opdook in Drenthe is dit weekend nog meerdere malen gespot, aldus de Drentse gedeputeerde Rein Munniksma. Bovendien komen er steeds meer mooie kiekjes en filmpjes van de wolf tevoorschijn op Twitter.

Zondagochtend werd de wolf gespot in Aa en Hunze, in de buurt van Assen, meldt het AD. De wolf is Nederland binnengekomen via het Emmen, in het zuidoosten van Drenthe.

Twitter

Via Twitter komen steeds meer foto’s en video’s tevoorschijn van het roofdier. Zo schoot Denise Bonthuis de eerste beelden van de wolf.

En ook minister Ronald Plasterk deelde een foto.

Maar daar bleef het niet bij.

Lees ook:

Toeristen

Munniksma denkt niet dat er een stroom wolventoeristen naar de provincie zullen reizen, meldt het AD. “Het dier kan enorme afstanden afleggen, de kans dat je hem ziet is niet zo groot.”

Veschillende mensen die er verstand van hebben lieten Munniksma weten dat het dier nog ergens in de provincie rondloopt. En dat het geen hond is, dat is nu zo goed als duidelijk. “Mogelijk dat een enkele particulier een hond voor een wolf aanziet, maar uit nieuwe foto’s en meldingen blijkt dat het echt om de wolf gaat.”

Dood schaap

De wolf is helaas niet alleen mooi om te zien. Na het opduiken van het roofdier, is er een melding gemaakt van een dood schaap. Het is echter nog onduidelijk of dit het werk is van de wolf. Als blijkt dat de wolf het schaap doodde, dan heeft de eigenaar recht op een uitkering via de provincie uit het landelijk faunafonds, vertelt Munniksma.

Het is niet uitgesloten dat wolven schapen doden, al eten de jagers vooral reeën.

Na de ontdekking van het dier, gaan er tips voor mensen die de wolf tegenkomen.