Vrijwilliger Stichting Pesten op de Werkvloer voelt zich weggepest

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: publiek domein

Een vrijwilliger van de Stichting Pesten op de Werkvloer stopt per direct met zijn activiteiten voor deze stichting. Naar eigen zeggen wordt hij gepest door stichtingsvoorzitter Laura Willemse.

Niet uitgenodigd

Vrijwilliger Gerrit Hartholt voelt zich gepest door Willemse. Volgens de Dedemsvaarter houdt de voorzitter informatie voor hem achter. Daarnaast is hij niet uitgenodigd voor de start van de campagne in Breda en is de voorzitter aan de haal gegaan met een deel van zijn mailadressenbestand.

Lees ook:

Hartholt nam onder meer het initiatief voor de petitie ‘stop het pesten op het werk’. ”Ik voel me gebruikt en wordt genegeerd door Willemse”, zegt Hartholt tegen de Stentor. Volgens hem is er al een paar maanden sprake van een verstoorde relatie met de voorzitter.

Willemse vindt het een vervelende situatie maar ontkent de aantijgingen. ”Hij voelde zich buiten spel gezet toen ik zijn naam niet noemde voor een interview met RTL-nieuws”, zegt de voorzitter. ”Dat was overigens niet bewust, maar ik zou sowieso voor een andere vrijwilliger hebben gekozen omdat die een vlottere babbelaar is voor de televisie.”

”Gerrit is zelf slachtoffer, maar juist door dat verleden krijgen slachtoffers snel het gevoel dat ze opnieuw worden gepest”, zegt Willemse.

 

Dossier: Pesten