Kwart miljoen kijkers voor ‘magische rotonde’ in Purmerend

Foto: Youtube Beeldcitaat

Een rotonde in Purmerend is helemaal hot & happening. Duizenden mensen per dag kijken naar de livestream van deze doodnormale rotonde.

Magische rotonde

Een bedrijf dat is gehuisvest naast de epische rotonde heeft een webcam geplaatst op het dak. Het softwarebedrijf Archie test op deze manier of hun systeem goed werkt.

“Wij leveren software waarmee je klantenbeheer kan doen”, vertelt directeur Dik van Bommel aan de NOS. ”Daarvoor maken mensen gebruik van onze cloud. We wilden de bandbreedte daarvan testen en hebben daarom die livestream gemaakt.”

Er is eigenlijk niets bijzonders te zien op de rotonde. Alleen auto’s, fietsers, voetgangers, ambulances, politiewagens, brandweerwagens, scootmobielen, scooters, kinderwagens en voetgangers die in beeld komen en weer verdwijnen.

Volgens Van Bommel fascineert het mensen. ”Het is kennelijk een magische rotonde. Al snappen wij er zelf niets van.”

Kwaliteit

Kijkers worden zo wildenthousiast van het fenomeen dat er ook een speciale website is voor de rotonde waar je de beelden kan bekijken. De beelden zijn overigens allemaal in 1080HD, dus echt topkwaliteit.

Mocht je nou echt up-to-date willen blijven van de rotonde, kun je beter de Youtube-livestream volgen. Rotondecam.nl loopt namelijk een aantal seconde achter op het gebeuren.

In korte tijd hebben meer dan 250.000 mensen de livestream van de rotonde weten te vinden. Dat meldt Hart van Nederland.

Incidenten

Voorlopig kan men nog genieten van de livestream, want Van Bommel is niet van plan om ‘m weg te halen. “We hadden verwacht dat mensen er wel klaar mee zouden zijn, maar mensen vinden het toch gewoon leuk om naar te kijken”, licht hij toe.

Van Bommel heeft wel met de politie afgesproken de camera af te plannen wanneer er nog meer incidenten op de rotonde plaatsvinden. De politie was niet blij met de aandacht die GeenStijl gaf aan de rotonde. “Organiseer een Project X-feestje op de rotonde”, schreef de website. “Deze livestream heeft alle potentie om episch te worden.”

Verslaggever René van Leeuwen van GeenStijl besloot zelf een feestje te bouwen op de rotonde. Hij werd meerdere malen weggestuurd door de politie toen hij al huppelend en drinkend verslag deed.

Diezelfde dag reed een auto 30 rondjes over de rotonde. Dat meldt RTV-NH.