Slachtoffer schietpartij 31-jarige Utrechter

Foto: ANP

Het slachtoffer dat in de nacht van woensdag op donderdag overleed na een schietpartij in Utrecht is een 31-jarige man uit die plaats. Dat meldt de politie donderdag. Buurtbewoners hoorden rond 01.45 uur schoten op de Faustdreef en waarschuwden de politie.

Toen agenten arriveerden, was de man die in het portiek van een flat lag al overleden. Elders in de wijk, aan de Pallas Athenedreef, brandde rond het tijdstip van de schietpartij een auto uit. De politie gaat uit van brandstichting. De recherche onderzoekt wie de daders zijn en of de auto betrokken is bij het schietincident. In beide zaken zijn nog geen verdachten aangehouden.

Volgens plaatselijke media kwam de man die is doodgeschoten uit een familie die zich bezighoudt met drugshandel en is hij het slachtoffer van een liquidatie. ,,Daar kunnen we niets over zeggen”, aldus een politiewoordvoerster. ,,Dat is te vroeg en te voorbarig. We zijn een groot onderzoek begonnen en ook dit maakt daar deel van uit”. Ze noemt het opvallend dat kort na de schietpartij in dezelfde wijk een auto is uitgebrand. ,,Het kan toeval zijn, maar er kan ook zeker een verband zijn.”