Openingstijden supermarkten op Goede Vrijdag en Pasen

Foto: Flickr.com by Christian Schnettelker

Heb je alle boodschappen in huis gehaald voor het paasontbijt of brunch, kom je er vervolgens achter dat je één klein dingetje vergeten bent. Balen. Maar geen stress! Wij hebben de openingstijden van Nederlandse supermarkten tijdens de paasdagen op een rijtje gezet.

Voor het geval je je (paas)weekendboodschappen altijd op vrijdag haalt: alle supermarkten door het hele land zijn op Goede Vrijdag tot 19:00 uur geopend. Toch mag sinds vorig jaar een gemeente toestemming geven voor langere openingstijden. De supermarkt zal het duidelijk aangeven als dit het geval is. Hier volgt het overzicht voor de paasdagen:

Dirk van den Broek

Van alle Dirk van den Broek filialen (117) zijn er vijfenzeventig geopend op Eerste Paasdag. Op Tweede Paasdag zijn er gelukkig maar vijf Dirk’s in het hele land gesloten. Per locatie van de winkels verschillen de openingstijden. Kortom, bij de Dirk vul je tijdens Pasen gemakkelijk je Broekzakken!

Jumbo

Op dit moment heeft de supermarktgigant Jumbo welgeteld 580 winkels in Nederland. Jumbo opent de deuren op Eerste Paasdag van 231 filialen, die variërend open blijven van 07:30 uur tot 22:00 uur. Op de Tweede Paasdag is er al wat meer hoop: 508 winkels zijn dan open. De exacte openingstijden van de Jumbo bij jou in de buurt vind je hier.

Hoogvliet

Supermarkt Hoogvliet heeft iets handigs in elkaar gezet voor alle shoppers. In een overzichtelijk schema kun je precies achterhalen wanneer de meest dichtstbijzijnde Hoogvliet geopend of gesloten is tijdens de Paasdagen. Fijn!

Lidl

Tijdens Eerste Paasdag is het een kwestie van geluk dat je een Lidl tegenkomt die open is, want dat zijn er slechts negenentwintig door heel Nederland. Maar, niet getreurd, Lidl maakt het op Tweede Paasdag goed en opent dan 278 filialen. De openingstijden verschillen per locatie.

Albert Heijn

Momenteel beschikt de Albert Heijn over 956 winkels en is en blijft daarmee ook de grootste supermarkt van Nederland. Helaas zijn er op Eerste Paasdag maar 175 Appie’s geopend. Op Tweede Paasdag wordt dit al redelijk gecompenseerd met 680 geopende locaties. Benieuwd naar de exacte openingstijden? Kijk dan hier.

Aldi

Rond Pasen hanteert Aldi, net als de vele andere supermarkten, speciale openingstijden. Het is afhankelijk per filiaal wat de openingstijden met de feestdagen zijn. Klanten kunnen voor specifieke Aldi-vestigingen de openingstijden rond Pasen bekijken via de website van Aldi.

PLUS

Met 262 winkels in Nederland is PLUS gegroeid tot een waardige speler in de supermarktenwereld. Benieuwd naar de openingstijden van een PLUS vestiging bij jou in de buurt en of je dit weekend voor een boodschap terecht kan? Aarzel dan niet een neem hier een kijkje.

Coop

Op Eerste Paasdag zijn er slechts 61 Coop’s open van de in totaal 259 winkels die er momenteel in Nederland gevestigd zijn. Minder kans op een spoedboodschapje dus. Gelukkig zijn er op Tweede Paasdag meer mogelijkheden, dan opent ruim meer dan de helft hun Coop deuren. Voor de precieze openingstijden per locatie kun je hier kijken.