Wisselvallig en vrij koud paasweekend

Foto: Pixabay

Wie had gehoopt op hoge temperaturen tijdens de Pasen, komt bedrogen uit. Met maxima rond een graad of 11 verlopen de paasdagen kouder dan normaal. Een frisse wind veroorzaakt gevoelstemperaturen van 4-8 graden. Ook trekken enkele buien over het land. Toch zijn er ook fraaie momenten met zonnige perioden. Bekijk hieronder wat het weer wordt per dag.

Goede Vrijdag

In het westen neemt de kans op regen vanmiddag af en breekt de zon steeds meer door. Er staat een matige westelijke wind en het wordt maximaal 12 graden in het Waddengebied tot 14 in het zuiden. Dit zijn overigens heel normale temperaturen voor half april. Vannacht trekt vanuit het westen een regenzone over het land.

Stille Zaterdag

Zaterdag begint de dag vooral in het zuiden en zuidoosten regenachtig. Elders valt een enkele bui, maar de zon laat zich ook zo nu en dan zien. ’s Middags is in het binnenland kans op een bui, terwijl het aan zee steeds zonniger wordt. Het wordt maximaal 10-13 graden, maar het voelt aan als 5 graden in het noorden tot 9 in het zuiden. Dit komt door een matige tot vrij krachtige westen- tot noordwestenwind. In het Waddengebied is de wind krachtig, windkracht 6.

Eerste paasdag

Eerste Paasdag is het fris en trekken enkele buien over het land. De buienkans is in het noorden en oosten beduidend groter dan in het westen. Vooral in de kustgebieden laat de zon zich zo nu en dan zien. Bij een matige, aan zee vrij krachtige, westelijke wind wordt het met moeite 10 graden in het noorden tot 12 in het zuiden. De gevoelstemperatuur ligt tussen 5 en 8 graden. Omdat er veel droge momenten zijn, kun je met een dikke jas aan er prima op uit trekken.

Tweede paasdag

Tweede paasdag wordt het ongeveer even warm als op zondag. Maar de buien nemen toe in aantal en intensiteit. Bij een felle bui kan het onweren en hagelen. Tijdens zo’n bui valt de temperatuur terug naar een graad of 5. Opnieuw is in het westen de grootste kans op droge perioden met in de namiddag wat zon.

Kijk voor actuele weersvoorspellingen op Weeronline.