P. verdacht van betrokkenheid bij dood Faber

Foto: ANP

Michael P. wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Anne Faber. De man was maandag opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van de jonge vrouw. Die verdenking is uitgebreid nu het lichaam van de vrouw vrijdag is gevonden, zo maakte plaatsvervangend hoofdofficier van Justitie Rutger Jeuken donderdag bekend tijdens een persconferentie.

P. vertelde de politie woensdagavond waar het lichaam van Faber lag, zo maakte Gerda van Leeuwen, politiechef Midden-Nederland tijdens de persconferentie bekend. ,,Aan dertien dagen is een einde gekomen aan een knagende onzekerheid. Woensdagavond heeft de verdachte ons informatie gegeven over de locatie. Op basis daarvan zijn we gaan zoeken met speurhonden. Vannacht hebben we die locatie afgezet voor sporenonderzoek. Dat gaf ons aanleiding om verder te zoeken. De familie van Anne hebben wij hierover direct geïnformeerd. Daarna is door ons forensisch onderzoek begonnen om Anne te vinden.”

Nu het lichaam van Faber is gevonden wordt verder sporenonderzoek verricht. Op basis van onder meer feiten, tips en camerabeelden hopen de politie erachter te komen wat er precies is gebeurd.

Het voorarrest van P. is donderdag met twee weken verlengd. P. is de enige verdachte, aldus het OM. Hij zit vast in volledige beperking, dat wil zeggen dat hij met niemand behalve zijn advocaat contact mag hebben. Jeuken: ,,De verdachte zit in beperkingen dus we moeten terughoudend zijn met verstrekken van informatie over het onderzoek. De verdachte mag geen communicatie hebben met de buitenwereld.”

P. verbleef in forensisch psychiatrische kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder om zich voor te bereiden op geleidelijke terugkeer in de maatschappij. Hij zit onder meer vast voor de gewelddadige verkrachting van twee meisjes van zestien en zeventien in 2010.

De 25-jarige Anne Faber uit Utrecht werd vermist sinds een fietstocht op 29 september.