Minister: geld om ICT politie te verbeteren

Foto: ANP

Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft voldoende middelen om de ICT-problemen bij de politie op te lossen. Dat zei minister Ferdinand Grapperhaus dinsdag. De problemen worden genoemd in een rapport in opdracht van de Centrale Ondernemingsraad (COR).

De politie heeft 52,5 miljoen euro nodig om de computersystemen voor onder meer handhaving en opsporing te verbeteren, zo staat in dat rapport. Er blijkt uit dat veel ICT-problemen zijn opgelost de afgelopen jaren, maar ook dat veel systemen nog om aanpassingen vragen.

,,Binnen de budgetten zijn de punten die men signaleert nog steeds op te lossen”, aldus de minister. Het nieuwe kabinet heeft 267 miljoen euro extra uitgetrokken voor de politie. Dat geld is niet al meteen belegd, aldus Grapperhaus.

Problemen met de ICT waren een belangrijke aanleiding om de Nationale Politie te vormen. Volgens de minister is er sinds de komst van de Nationale Politie veel verbeterd op ICT-gebied. Het rapport in opdracht van de COR geeft volgens hem ,,over het algemeen een positief beeld”.