PowNed gaat door met No Surrender-serie

Foto: ANP

PowNed zendt de serie Captain Henk, over de dinsdagochtend gearresteerde No Surrender-voorman Henk Kuipers, volledig uit. Hoofdredacteur Dominique Weesie heeft de serie zo goed als af en hield ,,iedere dag rekening met de aanhouding van Henk”. Weesie mocht Kuipers het afgelopen half jaar volgen voor een twaalfdelige webserie.

Van de serie zijn al negen afleveringen online uitgezonden. De overige drie afleveringen volgen de komende weken. Weesie gaat dinsdagavond naar een clubavond van No Surrender om reacties op de aanhouding van de leider te halen.

De serie zou eigenlijk eindigen met het huwelijk van Kuipers. Maar dit was al opgeschort; zijn zoon, die sinds een week vastzit, zou een van zijn getuigen zijn. Volgens Weesie had ,,Henk zelf voorspeld dat hij voor de eerste sneeuwvlokken vast zou zitten”. Weesie gaat nu voor de laatste afleveringen bij de familie vragen ,,hoe het is om zonder papa en broer Kerstmis te vieren”.

De afleveringen van de webserie worden volgens Weesie ,,bizar goed bekeken: tussen één en anderhalf miljoen views per week”. PowNed maakt van al het materiaal ook een documentaire die half januari wordt uitgezonden op televisie. ,,Wij wilden deze serie maken omdat Henk een markante kerel is en een motorclub leidt die voor veel ophef zorgt.”