Ook verdachte steekpartijen gewond geraakt

Foto: ANP

Een van de drie mensen die donderdagavond door steekpartijen in Maastricht gewond raakten, is de mogelijke dader. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat volgens de politie om een 37-jarige man uit Maastricht. Door de geweldsexplosie werden twee mensen gedood.

De politie heeft ook het mogelijke steekwapen in beslag genomen. De verdachte is opgepakt in een moskee, aldus een woordvoerder van de politie.

Van de gewonden zijn er twee zwaargewond en een lichtgewond. Een man en een vrouw zijn volgens de woordvoerder gewond naar het ziekenhuis gebracht.

In de straten waar de steekpartijen plaatsvonden, staat nog steeds politie. In de wijk is de rust inmiddels weergekeerd, aldus de woordvoerder.

De politie onderzoekt wat de achtergrond van de geweldsexplosie is. ,,Die puzzel moeten we nog gaan leggen”, zei de woordvoerder. ,,Er is nog veel werk te doen.”

Direct na de steekpartijen in Maastricht donderdagavond zijn enkele cameramensen op de Joost Postmesstraat bedreigd. Een groep buurtbewoners zou hebben geduwd en aan hen hebben getrokken.