Tijd van Dickens herleeft weer in Deventer

Foto: ANP

Voor de 27e keer verandert Deventer een weekeinde lang in een Engelse stad ten tijde van Charles Dickens. Zaterdag en zondag komen ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze beroemde Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot dronkaards, van kantoorklerken tot deftige lieden.

Het Dickens Festijn is elk jaar goed voor zeker 125.000 bezoekers. Het speelt zich af in het Bergkwartier in de Deventer binnenstad waar tal van monumenten en pittoreske huizen zijn te vinden.

Sinds november 2016 heeft Deventer een Charles Dickens Kabinet. In de voormalige Vrouwengevangenis aan de Walstraat is een permanente expositie ingericht over leven en werk van Dickens. Basis is de collectie van Emmy Strik, initiatiefneemster van het jaarlijkse festival.

De toegang tot het Dickens Festijn is is gratis. Wel moeten bezoekers rekening houden met een wachttijd bij de ingang die kan oplopen tot 1,5 uur. Iedereen wordt langs dranghekken geleid.