John de Wolf boegbeeld 50-plussers bij ANBO

Foto: ANP

Oud-profvoetballer John de Wolf gaat verder als boegbeeld van vijftigplussers bij seniorenorganisatie ANBO. Hij gaat daar per 1 januari aan de slag, maakte de organisatie maandag bekend.

De ANBO neemt het dienstverband van De Wolf over van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, waarvoor hij ambassadeur is van werkzoekende vijftigplussers. ,,John heeft niet alleen een bijdrage geleverd aan het imago van deze groep ‘ouderen’. Hij heeft er ook voor gezorgd dat mensen zich zekerder voelen en beseffen dat ze meetellen”, zegt ANBO-directeur Liane den Haan. De werkloosheid onder ouderen is volgens haar nog veel te hoog.

,,Werkgevers hebben soms, helaas en onterecht, vooroordelen over ouderen op de werkvloer. Maar John leert ouderen waar ze beter kunnen presteren”, vervolgt Den Haan. De Wolf is ,,erg blij” met zijn nieuwe aanstelling. ,,Meer dan de helft van Nederland is inmiddels vijftigplus. Ook op de werkvloer. Deze grote groep doet ertoe en heeft veel te bieden. Daar moeten we als samenleving ons voordeel mee doen”, aldus De Wolf.