VVD neemt vragen rond Van Haga ‘heel serieus’

Foto: ANP

Het in opspraak geraakte VVD-Tweede Kamerlid Wybren van Haga mag van zijn partij voorlopig zijn werk blijven doen. De VVD neemt de vragen die zijn gerezen over Van Haga’s handel en wandel op de Amsterdamse huizenmarkt en het onderzoek van de integriteitscommissie naar die beschuldigingen wel ,,heel serieus”, zegt fractievoorzitter Klaas Dijkhoff.

Van Haga houdt zich bij de verhuur van woningen die hij in Amsterdam bezit niet aan de regels, onthulde Het Parool afgelopen weekend. Van Haga zegt dat hij dat zo goed mogelijk doet, maar daartoe niet altijd in staat is. Dijkhoff zette daarop de integriteitscommissie van de VVD aan het werk. Hij wil niet zeggen wat er gebeurt als de commissie vaststelt dat Van Haga inderdaad een scheve schaats heeft gereden.

De Haarlemse VVD’er, die in maart in de Kamer kwam, mag daar in afwachting van de uitkomst het woord voor zijn partij blijven voeren. Geen van de onderwerpen die hij onder zijn hoede heeft, heeft volgens Dijkhoff iets te maken met de kwestie die hem nu in verlegenheid heeft gebracht.