OM: ‘Politiemol’ besodemieterde collega’s

Foto: ANP

‘Politiemol’ Mark M. (31) uit Weert besodemieterde collega’s en bezoedelde het imago van de politie. Dat zei de officier van justitie dinsdag bij de rechtbank in Den Bosch. Daar is de aanklager begonnen met zijn betoog.

,,Verdachte Mark M. verklapte en verkwanselde jarenlang een karrenvracht aan politieinformatie’’, zo begon de officier met het verwoorden van de visie van het Openbaar Ministerie. De officier gaat een jarenlange celstraf eisen, kondigde hij vast aan.

Het requisitoir zal dinsdagmiddag worden afgesloten met de strafeisen tegen M. en vier medeverdachten. De officier heeft naar eigen zeggen vier uur tijd nodig voor de presentatie van ‘bewijs in overvloed’.

De 31-jarige voormalig agent wordt onder meer verdacht van computervredebreuk, corruptie, deelname aan een criminele organisatie, schending van ambtsgeheim, witwassen en het bezit van een vals paspoort.

M. zou geheime gegevens uit politiedossiers hebben verkocht aan criminelen. Dat zou hij vanaf 2011 hebben gedaan tot en met zijn arrestatie in 2015.

De uitspraak is gepland op 19 februari.