Baas Unilever onderscheiden voor duurzaamheid

Foto: ANP

Unilever-topman Paul Polman heeft donderdag de Vrede van Nijmegen Penning ontvangen uit handen van burgemeester Hubert Bruls. Polman krijgt de onderscheiding voor zijn ,,inzet voor een duurzame planeet”, zowel op nationaal als internationaal niveau. Bij de uitreiking waren veel prominenten aanwezig, onder wie Kamerleden en minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking).

De penning wordt iedere twee jaar uitgereikt op initiatief van onder meer de Radboud Universiteit en de gemeente Nijmegen. Ze hebben de onderscheiding in het leven geroepen om mensen die zich hebben ingezet voor Europa te eren. Eerdere winnaars waren oud-voorzitter van de Europese Commissie Jacques Delors, schrijver Umberto Eco en Eurocommissaris Neelie Kroes. In 2016 viel de eer te beurt aan het Europese Hof voor de Rechten van de Mens.

Polman heeft als bestuursvoorzitter van Unilever, het Brits-Nederlandse concern achter merken als Dove, Axe, Knorr en Ben & Jerry’s, een speerpunt gemaakt van duurzaamheid. Milieuorganisaties riepen hem in 2015 uit tot ‘groenste ceo van Nederland’.