ProRail: sluit onbewaakte overgang Aalten

Foto: ANP

Spoorbeheerder ProRail wil dat de onbewaakte overgang in het buitengebied van Aalten in de Achterhoek zo snel mogelijk wordt gesloten voor autoverkeer. De spoorbeheerder heeft daar donderdag bij de gemeente Aalten op aangedrongen, nadat woensdag een negentienjarige automobilist om het leven kwam bij een aanrijding met de trein van Doetinchem naar Winterswijk.

,,Onbewaakte overgangen zijn niet meer van deze tijd. Daar moet zo snel mogelijk een einde aan komen”, zei een woordvoerder van ProRail donderdag. Er zijn nog 113 onbewaakte spoorwegovergangen in Nederland. Tachtig procent daarvan bevindt zich aan de noordoostelijke kant van het land. Gelderland heeft nog de meeste overgangen zonder bomen en geluidssignalen. ProRail wil dat alle onbewaakte overgangen over een paar jaar verleden tijd zijn.

Over de overgang bij Aalten was al overleg met gemeente en provincie. ProRail gaat er ,,bomen en bellen” plaatsen en Aalten zou de weg afsluiten voor auto’s, hoewel omwonenden daar niet blij mee zijn. ProRail stelt dat er dichtbij andere, wel beveiligde overgangen voor auto’s zijn.