Zon grootste headliner bij Concert at Sea

Foto: ANP

Niet Sting, Alanis Morissette of BLØF was de grootste headliner van Concert at Sea op de Zeeuwse Brouwersdam, maar het weer en de overvloedige zonneschijn. ,,Het was zo’n feest. Er hing echt een summervibe op het strand en de Brouwersdam”, zegt organisator Lesley Grieten. ,,En dat zonder enige wanklank.”

Hoewel Concert at Sea maatregelen had genomen in verband met de warmte, bleken deze niet nodig. ,,Er was genoeg drinkwater en de wind van zee zorgde voor verkoeling. Ook zorgde het hoofdpodium voor genoeg schaduw.”

De Brouwersdam in Zeeland was voor de dertiende keer het toneel van Concert at Sea. Het jaarlijkse thuisfeestje van de Zeeuwse band BLØF begon dit jaar al op donderdag en was groter dan ooit. Donderdag trad BLØF samen met het Zeeuws Orkest op en mochten alle inwoners van het dorp Zoutelande gratis naar binnen. Vrijwel iedereen uit het dorp van de gelijknamige hit van BLØF was er.

Dit jaar traden onder meer Racoon, Guus Meeuwis, Ronnie Flex, Miss Montreal, Broederliefde en Van Dik Hout op. Van verkeersdrukte was dit jaar nauwelijks sprake.

Donderdag trok het evenement 20.000 bezoekers, vrijdag en zaterdag 40.000.