Nederlander doodgeschoten in Torremolinos

Foto: ANP

Een 33-jarige Nederlander is bezweken aan de verwondingen die hij had opgelopen door een schietpartij in Torremolinos. De krant Diario Sur meldde maandag dat de man zwaargewond naar een ziekenhuis was gebracht. Daar is hij na een spoedoperatie overleden.

Volgens De Telegraaf is het de Utrechter Hamza Ziani. Hij zou een van de hoofdrolspelers zijn in een felle cocaïneoorlog die al jaren gaande is in Utrecht en omgeving.

Volgens Diario Sur zat de hij in het weekend in een restaurant te eten toen een gemaskerde man de horecagelegenheid binnendrong. De schutter zou zeven schoten op de Nederlander hebben afgevuurd. Vier daarvan zouden het slachtoffer in het hoofd hebben geraakt.

Het slachtoffer was een bekende van de Spaanse politie. Hij was ongeveer een maand geleden aangehouden in verband met de vondst van explosieven in Marbella. Na het betalen van een borgsom was hij vrijgelaten.

Volgens De Telegraaf was Ziani met een aantal andere Utrechtse criminelen betrokken bij een conflict met een van de meest gezochte misdadigers van Nederland, Ridouan Taghi. Justitie loofde eerder dit jaar 25.000 euro beloning uit voor tips die leiden tot de arrestatie van Taghi en zette hem op de Nationale Opsporingslijst.

De schutter is gevlucht. Volgens getuigen werd hij opgewacht door een medeplichtige in een voertuig.