Onderhandelingen cao Defensie vastgelopen

Foto: ANP

De onderhandelingen over een nieuwe cao bij Defensie zijn vastgelopen. De partijen konden het onder meer niet eens worden over de pensioenregeling.

De gesprekken waren deze maand weer begonnen nadat leden van de vakbonden een eerder onderhandelingsresultaat massaal hadden afgewezen. Ze willen meer geld en een beter pensioenvoorstel.

Het ministerie ,,biedt ons onvoldoende vertrouwen op goede cao voor defensiepersoneel”, aldus Anne-Marie Snels van vakbond AFMP. Het overleg kan pas weer worden hervat als het ministerie een stap zet die het vertrouwen herstelt, aldus vakbond ACOM.

Staatssecretaris Barbara Visser vindt het ,,buitengewoon jammer” dat er niet verder wordt overlegd. ,,Dat betekent helaas ook dat we ons personeel nu nog geen duidelijkheid kunnen geven.” Visser wil deze kabinetsperiode het pensioen- en loonstelsel van Defensie moderniseren.

In de Tweede Kamer wordt woensdag de begroting van Defensie behandeld. Zowel SP als GroenLinks riep in het debat op snel tot een akkoord te komen met de bonden. ,,Maak hiervan een prioriteit”, zei Sadet Karabulut (SP).

Defensie krijgt er deze kabinetsperiode 5 miljard euro bij.