Rutte naar economisch topberaad Davos

Foto: ANP

Premier Mark Rutte is woensdag en donderdag met een aanzienlijke delegatie in het Zwitserse Davos voor het jaarlijkse topoverleg met de wereldwijde elite, het World Economic Forum (WEF). Onder anderen de ministers Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking), Wopke Hoekstra (Financiën), Bruno Bruins (Medische Zorg) en Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) gaan mee.

Op het WEF in het beroemde wintersportoord buigt het puikje van de internationale politiek, het bedrijfsleven en de wetenschap zich over de belangrijkste maatschappelijke en economische problemen. Dit jaar ligt de focus op de gevaren van klimaatverandering en nieuwe ICT, zoals kunstmatige intelligentie.

Opvallendste afwezige dit jaar is de Amerikaanse president Donald Trump. Als reden geldt de gedeeltelijke sluiting van overheidsinstanties (shutdown) door een conflict met een deel van het parlement. Ook de Franse president Macron, de Britse premier May en de Chinese president Xi Jinping laten verstek gaan.