Agenten blokkeren toegang gebouw VNO-NCW

Foto: ANP

Enkele tientallen demonstrerende politieagenten blokkeren maandagochtend de toegang tot het gebouw van werkgeversorganisatie VNO-NCW in Den Haag. De actie is onderdeel van hun protest tegen het mislukken van de pensioenonderhandelingen.

Zij voeren onder meer een spandoek met zich mee met het opschrift: ,,Politie laten doorwerken tot 68 = ongezond, onveilig, ondankbaar.”

Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW, sprak de agenten toe en zei de zorgen van de politiemensen te delen. Hij roept de vakbonden op snel weer om de tafel te komen voor pensioenonderhandelingen. ,,We kunnen dit voor de verkiezingen fiksen”, aldus De Boer, die na zijn toespraak niet meer terug het gebouw in mocht.

Ook bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en op de Koekamp bij het Malieveld demonstreren politiemensen. Zij zijn het niet eens met de huidige pensioenleeftijd en zullen tot aan de verkiezingen voor Provinciale Staten (20 maart) blijven protesteren.

Volgens Gerrit van de Kamp van politiebond ACP gaan de acties door, ook als de partijen weer gaan onderhandelen over hervorming van het pensioenstelsel. ,,Onze achterban is het echt zat. Dit gaat pas ophouden als er een deal is en niet eerder.”

Minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) zei het ,,chagrijn” van de actievoerders te begrijpen. Hij wil graag snel weer met bonden om de tafel gaan zitten. Dat gaat alleen gebeuren als er een beter bod komt, waarschuwde Van de Kamp.