Medewerker pleegt fraude bij Rijkswaterstaat

Foto: ANP

Een medewerker van Rijkswaterstaat heeft grootschalige fraude gepleegd. Hij heeft sinds 2014 valse facturen ingediend. Daarbij zou het gaan om een bedrag van 1,7 miljoen euro. Dinsdag is het huis van de verdachte doorzocht.

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) neemt de zaak hoog op, laat ze de Tweede Kamer weten. Naast het onderzoek van de politie is ook Rijkswaterstaat een onderzoek begonnen om uit te vinden hoe dit kon gebeuren. Ook loopt er een onderzoek naar de financiële administratie om te bekijken hoe de inkoop en de betalingen zo georganiseerd kunnen worden dat fraude te voorkomen is. Dit onderzoek moet ook duidelijk maken of zich vergelijkbaar geknoei heeft voorgedaan.

De medewerker van Rijkswaterstaat is op non-actief gesteld. Er is nog geen aanhouding verricht, maar de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Bij de zaak zijn ook enkele verdachten van buiten Rijkswaterstaat betrokken, aldus de politie van Oost-Nederland. De zaak kwam eind januari aan het licht, schrijft minister Van Nieuwenhuizen.