Dierenactivisten verstoren show Efteling

Foto: ANP

Vier dierenactivisten van de Vegan Strike Group hebben in de Efteling in Kaatsheuvel een dierenshow met ridders te paard verstoord. De activisten zijn overgedragen aan de politie. Ze worden verdacht van verstoring van de openbare orde en/of huisvredebreuk en mishandeling van een persoon.

De actiegroep, die zich keert tegen de inzet van dieren in shows voor entertainment, streamde de actie op Facebook. Daarop is onder meer te zien dat ze de arena ingingen en spandoeken uitrolden. Daarna werden ze door acteurs uit de arena verwijderd.

Eerder deze week ageerde een lid van de Partij voor de Dieren tegen het feit dat tijdens de show Raveleijn paarden met een brandende deken op de rug galoppeerden. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) deed vervolgens onderzoek en concludeerde dat er van dierenmishandeling geen sprake was.

De show werd stilgelegd in verband met de veiligheid van het publiek. Verschillende kinderen waren geschrokken door de actie en meerdere mensen op de tribune reageerden via Twitter afwijzend. ,,Wij vinden het heel vervelend, vooral voor de gasten die met hun familie genieten van een dagje uit”, zei een woordvoerster van de Efteling.

De shows later op de middag gingen wel gewoon door volgens het schema.