Bezetting varkenshouderij wordt nu beëindigd

Foto: ANP

De politie is maandagavond vanaf 22.00 uur bezig een einde te maken aan de bezetting van de varkensboerderij in Boxtel. ,,De burgemeester van Boxtel vindt het onacceptabel dat mensen binnendringen bij onze inwoners en hun bedrijf bezet houden. In overleg met OM en politie wordt de bezetting nu beëindigd”, twitterde de gemeente Boxtel. Burgemeester Fons Naterop wil dat iedereen die zich in het gebied rond de varkensstal bevindt, de wegen vrij maakt en naar huis gaat.

Dierenrechtenactivisten van ‘Meat the Victims’ bezetten sinds het middaguur de varkensfokkerij aan de Brede Heide. Ongeveer honderd mensen hadden zich binnen verschanst en eenzelfde aantal stond buiten het gebouw. De activisten wilden media toegang geven tot de gebouwen om ,,de maatschappij te confronteren met het leed” dat volgens hen schuilgaat achter de deuren van de Nederlandse boerderijen.

Op de bezetting van het bedrijf kwamen veel mensen af. Dat waren zowel boeren die hun steun uit kwamen spreken aan de bezette varkenshouderij als veel publiek. De politie was de hele tijd met veel materieel aanwezig.