Tumult bij bezoek Máxima aan winkel Ethiopië

Foto: ANP

Bij het vertrek van koningin Máxima bij een koffiewinkel in Ethiopië is het woensdagmiddag tot een kleine schermutseling gekomen. Een nieuwsgierige man die al een paar keer had geprobeerd om dicht bij het piepkleine winkeltje van Tizita Tina te komen, raakte slaags met omstanders toen hij wilde doordrukken.

De Ethiopische en koninklijke beveiligers hielden de man in de gaten, maar de koningin had het winkeltje al verlaten en was in haar auto gestapt.

Het om veiligheidsredenen onaangekondigde koninklijk bezoek aan de winkel, die ook dienst doet als agent van HelloCash, dat mobiele portemonnees aanbiedt, trok gaandeweg meer bekijks. Westerse cameraploegen en fotografen vertonen zich zelden op straat in deze wijk van Addis Abeba.

De man wilde ook een kijkje nemen, werd tegengehouden en toen hij stampij ging maken werd hij in eerste instantie ook met harde hand verwijderd door een agent. Hij nam daar geen genoegen mee, liep een paar keer over straat voor de winkel langs en begon te schreeuwen en roepen. Toen de koningin vertrok, probeerde hij het opnieuw, met een vechtpartij met omstanders tot gevolg.