Kunsthal-baas directeur Holland Festival

Foto: ANP

Emily Ansenk, directeur van de Kunsthal in Rotterdam, wordt op 1 september algemeen directeur/bestuurder van Het Holland Festival. Ze volgt Annet Lekkerkerker op, die na tien jaar het festival eind juni verlaat. Ansenk wordt net als de huidige directeur verantwoordelijk voor zowel het artistieke als zakelijk beleid. Ansenk (1970) is kunsthistorica.

“Emily Ansenk heeft een grote staat van dienst als allround bestuurder in de culturele sector, zowel op zakelijk als programmatisch vlak. Met haar internationale kennis en netwerk op het gebied van beeldende kunsten en zakelijke relaties zal zij een rol van betekenis spelen voor het Holland Festival. Haar grote interesse voor podiumkunsten maakt haar de ideale opvolger”, aldus voorzitter van de raad van toezicht Martijn Sanders.

De 72e editie van het Holland Festival begint op 29 mei en valt nog onder Lekkerkerker. De Kunsthal gaat intussen op zoek naar een nieuwe directeur. De medewerkers zijn maandag ingelicht over het vertrek van Ansenk, die er veel succesvolle tentoonstellingen organiseerde voor een wat breder publiek.