FIOD rolt netwerk drugs- en wapenhandel op

Foto: ANP

De FIOD heeft een netwerk van drugs- en wapenhandelaren opgerold. Dat bevestigt een woordvoerder van de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst na berichtgeving van het AD. In totaal zijn zes mensen aangehouden, onder wie twee bestuurders van een bedrijf dat financiële diensten verleende aan zeker tien criminelen die handelden in drugs, wapens en anabole steroïden.

De twee hoofdverdachten zijn een 66-jarige man uit Hillegom en een 61-jarige inwoner van Hoek van Holland. Ze boden criminelen constructies met spookwoningen en lease-auto’s en vervalsten werkgeversverklaringen, bankafschriften en loonstroken.

Via een veelheid aan bv’s werd jarenlang contant geld gestort op verschillende bankrekeningen. Er kwam zo ook geld terecht op de gevangenisrekeningen van criminelen die een straf uitzaten. Op deze manier kon het netwerk in enkele jaren 1,4 miljoen euro witwassen.

De FIOD heeft beslag gelegd op 450.000 euro en heeft voor ruim een miljoen euro aan xtc, anabolen en geneesmiddelen in beslag genomen.