Nederlandse heli’s leveren noodhulp Bahama’s

Foto: ANP

Twee Nederlandse helikopters hebben op het eiland Abaco in de Bahama’s noodgoederen afgeleverd op plekken waar voertuigen moeilijk kunnen komen. Dat meldde Defensie zaterdag. De Bahama’s werden zwaar getroffen door de orkaan Dorian. Wegen op Abaco zijn onbegaanbaar en de haven is verwoest.

De twee Cougars van het 300 Squadron van de Koninklijke Luchtmacht vervoerden onder meer duizenden liters diesel en benzine, rollen dakbedekking, 450 kilo rijst en 100 liter water.

In totaal zijn 550 Nederlandse militairen van de marine, landmacht, luchtmacht en marechaussee aangekomen op de Bahama’s voor het leveren van noodhulp.

De hulpverlening op de Bahama’s wordt de komende dagen mogelijk bemoeilijkt door de tropische storm Humberto. Die bereikte zaterdag de eilandengroep en veroorzaakt zware regenval. Humberto bereikt windsnelheden tot 65 kilometer per uur. Volgens het Amerikaanse orkanencentrum NHC trekt de tropische storm later zaterdag (plaatselijke tijd) richting de oostkust van Florida. Volgens weerkundigen kan Humberto voor het eind van het weekend in kracht zijn gegroeid tot een orkaan.